Napisano 15 Maj 200915 l witam wszystkich! Ostatnio cos mnie naszlo ...pewnie z nudy,lub większej ilości czasu w pracy ... na zrobienie jakiegoś fajnego modelu. Na warsztat dałem dreadnought'a z warhammca 40'ki. Docelowo ma być chaosu, czyli pokryty jakimiś bebechami 5cioma glowami itd,itd. Wrzucam go tutaj gdyż zdopinguje mnie to (mam nadzieje ) na ukończenie pracki i dalszego animowania...:) oki to zaczynamy: po dłuższej chwili dłubania mam już zaczęty korpus,z prawym ramieniem mecha. Zaczęty układ spalinowy. nie zwracałem szczególnej uwagi na grupy wygładzeń ponieważ to dopiero początek i krew mnie zalewa jak ciągle je ustawiam...zostawie sobie to na koniec,lub na bardziej zaawansowany etap:) z boczku + ramie (będzie na nim lascannon) z tyłu: front: front ma dużo miejsca na zbruszka:) spalinka: i prawa mechłapka i to na razie tyle. mam nadzieje na jakiś upload w niedziele - poniedziałek:) oraz słowa otuchy i (nie)słusznej krytyki :) pozdrawiam_________________________________________________biszkopterro
Napisano 15 Maj 200915 l Zapowiada się wyśmienicie. Trochę się rożni od oryginału ale in plus. Odsunąłbym delikatnie ramie od korpusu, na początku nawet nie połapałem się że to 2 inne elementy. Świetnie by było tutaj zobaczyć typowe dla chaosu połączenie maszyny ze zdeformowanymi flakami. Kończ szybko i zabieraj się za zbrusha. :) Tylko pamiętaj że Zetka nie lubi długich prostokątów i trójkątów, staraj się przed eksportem podzielić siatkę na kwadraty. (http://www.pixologic.com/zclassroom/artistinaction/scotteaton/modeling/) Trzymam kciuki i czekam na więcej. :D
Napisano 20 Maj 200915 l Autor witam! mały update. domodelowana prawa dread-ręka,ale na razie mam dosyć i zabiore się za drugą:) +kabelki ,piła , cannonik itd...