Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ssnejku
Napisano

Witam w tej scenie chodzi głównie o meble:

salon1.jpg

Tło zrobię następnym razem proszę o podpowiedź jakiego koloru ścian użyć żeby nie zlewały się z meblami czy tez przyciemnić trochę światła ?, nogi od stołu będą metalowe i szkło troszkę grubsze dam mu mocniejsze odbicia.

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość szysia565
Napisano

Kolorek ścian proponuję jakiś ciepły aby nie kontrastował za bardzo z ciepłą podłogą. Jednocześnie niech będzie na tyle ciemny co by była różnica między białym. Ja bym dodał jeszcze jakąś ciekawą teksturkę na te modele ale tak też jest ciekawie. (o ile oczywiście zrobisz coś aby wszystko się ze sobą nie zlewało ;p)

PS. Miniaturkę dodaj ;)

Gość ssnejku
Napisano (edytowane)

Kolejny UP:

salon3.jpg

Lepiej ? Proszę o pomoc w ustawieniu HDRI SKY i może ktoś podać stronę z darmowymi HDRI ?

Edytowane przez ssnejku
Gość ssnejku
Napisano

Zostawiłem tamtą scenę i zacząłem nową a oto ona:

wiz1l.jpg

Napisano

Hcpiter już to pisał ale jeśli ma to być prezentacja mebli to najpierw zrób porządnie meble a odpuść sobie scenę. Jak meble będą ok to możesz zająć się resztą.

Gość szysia565
Napisano

Taka troszkę dziwna ta sofa... Chyba nie jest za wygodna hm? A co do całej scenki to granice między oświetlonymi miejscami a nieoświetlonymi za ostre. Tu masz mapki HDRI:

http://bunkspeedshop.com/HDRILibrary/

PS. Na google.pl nie musisz się rejestrować aby coś znaleźć ;) Wystarczy wpisać...

Gość ssnejku
Napisano

Lepsze z cieniami czy bez ? wiz2.jpg

Gość szysia565
Napisano

Z cieniami, po warunkiem że troszkę je rozmyjesz. Zrób trochę większe źródło światła (czymkolwiek ono (światło) jest). Tak poza tym to uwagi zostały zignorowane...

Gość szysia565
Napisano

Bielik ma rację. Weź się zabierz porządnie za modele mebli (jak sam wspomniałeś że tu o nie chodzi) i zostaw te cienie w spokoju. Render to na samym końcu... Ja i z teksturkami bym się wstrzymał... Nie wszystko na raz.