Napisano 24 Maj 200915 l Hej. W załączniku pokazuję co się dzieje. Po zrobieniu camera solve punkty znajdują się dokładnie na krawędzi blatu, natomiast po wyeksportowaniu do 3ds maxa, i podłożeniu odpowiedniej klatki, ma miejsce przesunięcie jak na załączniku. Tzn zielona krawędź to miejsce gdzie pojawiają mi się punkty w 3ds maxie. Problem pojawia się w podglądzie i w wyrenderowanym z envirnoment obrazie. Czy ktoś wie co może być przyczyną?
Napisano 25 Maj 200915 l Też o tym pomyślałem, ale wydało mi sie to zbyt oczywiste, ze tego NIE należy robić, by o tym wspominać.
Napisano 28 Maj 200915 l Autor Z kamerą nic nie robiłem. Właśnie na razie poradziłem sobie z tym problemem w ten sposób że zmieniłem ogniskową i jakoś w miarę się pokrywa. Na pewno nie ma to związku z samym obrazkiem tła.
Napisano 28 Maj 200915 l Nie znam sie na maxie ale jak dla mnie sa tylko dwie mozliwosci. Pierwsza to aspect ratio w maxie masz inny niz w boujou. Druga, to skorygowales w boujou lens distorsion (nie wnikam czy recznie czy automatycznie) i zapomniales skorygowany material wyeksportowac. W takim wypadku na pewno nie bedzie Ci sie zgadzac.