Khar Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 Witam, mam drobny problem z rednderowaniem. W momecie gdy uzyje vray diplace moda, przy rednderowaniu program uzywa mi tylko 25+40% mocy procesora. W zakladce system zwiekszylem limit ramu z 400mb do 3,5gb niestety nie poprawilo znaczaco to sytuacji. Czy jest jakis sposob zeby zmusic 4"jajka" do pracy pelna moca ? komp. qcore 6600, 4gb ramu (jutro kolejne 4gb dochodza) xp x64 max 2009 x64 i v ray 1.5 ps2 x64. PS. czy ktos kojazy jakiegos tutka z ustawiniami diplace dla scen exterior (trawa), tak zeby max zredukowac czas renderu przy wmiare rosadnej jakosci? (duze sceny)
elimo Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 Heh, mam ten sam problem, identyczny komp identyczne oprogramowanie :) Dodam jeszcze, że przy Vray fur, dzieje się to samo. Więc się dokładam z pytaniem :)
mkeruj Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 Jeśli można, zamiast dispa użyj modelu. Może być w proxy, żeby ci ramu nie zeżarł całego.
Khar Napisano 27 Maj 2009 Autor Napisano 27 Maj 2009 Uzywajac 2d maping w displace, "jajka" pracuja pelna moca.
Rekomendowane odpowiedzi