Shogun 3D Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 (edytowane) Mam nowego kompa postawionego wraz ze starym w sieć. Roboczo starego nazwę A a nowego B Do dzisiajszego ranka przy renderingu sieciowym, gdy odpalałem scenę na A, Manager widział tylko B i na nim renderował. Dziś rano poszedłm po rozum do głowy i zaktualizowałem Backburnera na A, gdyz jego poprzednia wersja była jeszcze z czasów maxa 9. Zadziałało o tyle, że manager widzi teraz oba kompy. Gdy jednak klikam "submit", otwiera mi się ponownie scena na A i renderuje na A, zaś na monitorze widzę, iż serwer na B zamiast "Busy", jest "idle". Gdy tą scenę kopiuję na pulpit B, jest odwrotnie: renderuje mi ją B, a A jest idle. Edit: gdy puszczam animacje, każdy komp liczy oddzielnie klatki. jak ustawić backburnera tak, by oba kompy naraz liczyły jedna klatkę? WTF? Edytowane 28 Maj 2009 przez Shogun 3D
Traitor Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 W maxie ustaw Split Scan Lines w okienku Network Job Assigment. ps. A po co chcesz liczyc klatke na kilku kompach?
Shogun 3D Napisano 28 Maj 2009 Autor Napisano 28 Maj 2009 (edytowane) Żeby umieć. To raz. I w razie czego - by móc szybciej wyrenderować np pojedynczy render w hi res na wysokich ustawieniach. I jeszcze jedno: gdy zapisuje klatki na pulpicie to A zapisuje na swoim a B na swoim. Gdy wskazuje jakiś konkretny folder na A, to B go nie widzi. Edytowane 28 Maj 2009 przez Shogun 3D
Traitor Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 W output ustaw folder sieciowy, gdzie kazdy z kompow ma do niego dostep.
kannu Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 serwus :) shogun - tlumazylem Ci. wszystko wciagasz i zapisujesz sieciowo. to inna filozofia budowania sceny i podawania linkow do map, i WSZELKICH plikow. wszystko powinno byc zasysane z serwera , lum mapowanego dysku sieciowego, tak, aby z KAZDEJ stacji mona sie do tego tak samo dostac, i zeby w kazdy momencie mozna dostawic/zabrac dowolną ilosc stacji. poskrawam i zycze podwozenia :)
Shogun 3D Napisano 29 Maj 2009 Autor Napisano 29 Maj 2009 Ok, thx, czyli muszę zrobić partycję i ją zmapować jako serwer...?
kannu Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 serwus :) shogun, tak byloby najlepiej . A dokladniej mowiac , najlepiej byloby przeznaczyc na nartycje Z caly inny, fizycznie osobny dysk. Idealnie byoby miec to w innym kompie - wtedy do takiego serwera masz dostep z roznych stacji renderujacych, i nie jest obciazona Twoja. Jesli beda takie kompy laczone ze soba to koniecznie GIGAbitowym switchem ( klasyszczne, 100 megabitowe tez dadza rade, ale jest to znacznie mniej przyjemne ). pozdrawiam i zycze podwozenia :)
Rekomendowane odpowiedzi