Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam nowego kompa postawionego wraz ze starym w sieć.

Roboczo starego nazwę A a nowego B

Do dzisiajszego ranka przy renderingu sieciowym, gdy odpalałem scenę na A, Manager widział tylko B i na nim renderował. Dziś rano poszedłm po rozum do głowy i zaktualizowałem Backburnera na A, gdyz jego poprzednia wersja była jeszcze z czasów maxa 9. Zadziałało o tyle, że manager widzi teraz oba kompy. Gdy jednak klikam "submit", otwiera mi się ponownie scena na A i renderuje na A, zaś na monitorze widzę, iż serwer na B zamiast "Busy", jest "idle".

Gdy tą scenę kopiuję na pulpit B, jest odwrotnie: renderuje mi ją B, a A jest idle.

Edit: gdy puszczam animacje, każdy komp liczy oddzielnie klatki. jak ustawić backburnera tak, by oba kompy naraz liczyły jedna klatkę?

WTF?

Edytowane przez Shogun 3D

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W maxie ustaw Split Scan Lines w okienku Network Job Assigment.

ps. A po co chcesz liczyc klatke na kilku kompach?

Napisano
  • Autor

Żeby umieć. To raz. I w razie czego - by móc szybciej wyrenderować np pojedynczy render w hi res na wysokich ustawieniach.

I jeszcze jedno: gdy zapisuje klatki na pulpicie to A zapisuje na swoim a B na swoim. Gdy wskazuje jakiś konkretny folder na A, to B go nie widzi.

Edytowane przez Shogun 3D

Napisano

serwus :)

shogun - tlumazylem Ci. wszystko wciagasz i zapisujesz sieciowo. to inna filozofia budowania sceny i podawania linkow do map, i WSZELKICH plikow.

wszystko powinno byc zasysane z serwera , lum mapowanego dysku sieciowego, tak, aby z KAZDEJ stacji mona sie do tego tak samo dostac, i zeby w kazdy momencie mozna dostawic/zabrac dowolną ilosc stacji.

poskrawam i zycze podwozenia :)

Napisano

serwus :)

shogun, tak byloby najlepiej .

A dokladniej mowiac , najlepiej byloby przeznaczyc na nartycje Z caly inny, fizycznie osobny dysk. Idealnie byoby miec to w innym kompie - wtedy do takiego serwera masz dostep z roznych stacji renderujacych, i nie jest obciazona Twoja.

Jesli beda takie kompy laczone ze soba to koniecznie GIGAbitowym switchem ( klasyszczne, 100 megabitowe tez dadza rade, ale jest to znacznie mniej przyjemne ).

pozdrawiam i zycze podwozenia :)