latos Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 (edytowane) Witam. Nie dawno zacząłem modelować sobie właśnie Mitsubishi Galant. Troszkę zrobiłem modelu ale ze względu na brak czasu jest go bardzo mało. Mam problem z tylną klapą bagażnika Proszę o gruntowną ocenę i cenne rady ;) Wszystkie fotki z efektów dalszej pracy będą zamieszczane w dalszych postach aby zachować w razie czego pomoc dla innych użykowników. Edytowane 7 Czerwiec 2009 przez latos
blomd Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 bardzo krzywo :( robisz za gęstą siatkę. A po za tym to dużo trójkątów. Dziwnie ci wyszedł ten chamfer na masce po MS.
indian Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 Tak jak wyżej, strasznie krzywo, czekam na upy powodzenia P.S dał byś mniejsze te obrazki(15 minut mi się ładowały)
latos Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Napisano 1 Czerwiec 2009 (edytowane) Tak ten bok jest fatalnie zrobiony postaram się jakoś naprostować :D 15 min kurcze mnie tam tylko kilka sekund ;p W weekend postaram sie naprostować. A jakie linie proponowali byście usunąć? Wie ktoś jak naprawić ten bagaznik? Wiem ,że na tylnym nadokole zadużo pociołem :D potem będę kąbinował jak to ładnie zmiejszyć ilość. Edytowane 1 Czerwiec 2009 przez latos
latos Napisano 6 Czerwiec 2009 Autor Napisano 6 Czerwiec 2009 (edytowane) Znalazłem troszkę wolnego czasu i o to sukcesy mojej pracy: Poprawiona maska: Poprawiony tył: Prosty model Felgi i opony poprawiony przód(mniej pocięty) Tylna szyba i poprawiony bok. Edytowane 6 Czerwiec 2009 przez latos
blomd Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 No widać poprawę, ale jest jeszcze wiele błędów, które przydało by się poprawić.
latos Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 Mógł byś bardziej określić gdzie? Wiem ,że okna są do poprawy i tylne nad kole.
blomd Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Pozwoliłem sobie trochę tak na szybko pobazgrać ;) ... omijając sprawę tylnego nadkola... http://img26.imageshack.us/img26/4108/2009060621091.jpg http://img35.imageshack.us/img35/3953/2009060621101.jpg Na czerwono zaznaczyłem różnice między referką, a na inny kolor wszystkie uwypuklenia i pofalowania, itp., które trzeba poprawić. 1. Powinien być mocny chamfer. Krawędź bardziej przesunięta (w stronę strzałki) 2. Bardziej zaokrąglone 3. Popraw mniej więcej tak jak narysowałem 4. Powinien być słabszy chamfer 5. Chamfer powinien się już tu kończyć 6. Powinien być chamfer 7. Powinien być chamfer równo z maską, mniej więcej wzdłuż czerwonej linii. Powodzenia.
latos Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 (edytowane) Co do tablicy rejestracyjnej. To taka była w japońskiej wersji ale już zrobiłem wersję Europejską :D Do reszty rad w wolnym czasie postaram się dostosować ;) Dzięki. EDIT: Co do chamfera 7 to go nie powinno być bo na masce nie ma żadnego chamfera :D Edytowane 7 Czerwiec 2009 przez latos
09121986 Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Krzywo i plastelinowo ... Widze nastepny projekt ... skoncz jeden a dobrze ... pozdro
latos Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 Również prosił bym ciebię o dokładne określenie gdzie jest krzywo jeżeli tylko patrzysz na bok to ok bo tam jest krzywo ale jeżeli widzisz gdzieś sprzodu lub tyłu to zaznacz to na fotce to postaram się poprawić. 240sx'a nie skończyłem bo skopałem tył. Palstelinowo czemu? Nie ma jeszcze Vreya więc nie może normalnie wyglądać ;p Pamiętaj aby patrzeć na fotki zamieszczone nizej a nie na te główne :D
blomd Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Co do chamfera 7 to go nie powinno być bo na masce nie ma żadnego chamfera :D Nie do końca chodziło mi o chamfer, ale o to, że jest tam lekkie zagięcie blachy ;)
09121986 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 No przyjzyj sie dobrze a sam zobaczysz , nie ma co zaznaczac ... w wielu miejscach jest lipa widac odrazu na pierwszy rzut oka...
latos Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 Długo nie miałem czasu coś robić więc wróciłem z kilkoma poprawkami ;)
plasti Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 stary masakra, musze to powiedziec bo to wip, duuuuzo poprawek czeka, model jest tak pogiety chodzby klupany po wypadku przez jakiegos kazia z garazu......
latos Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 (edytowane) No niestety wiem :/ Dach i bok jest skopany całkowicie :( Edytowane 12 Lipiec 2009 przez latos
FF Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Strasznie wszystko pofalowane, siatka może nie być zła (chociaż nie wiem, nie widziałem) ale jest po prostu krzyw, kwestia poprzesuwania verteksow.
latos Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 Troszkę już poprawiłem. Tak z tyłu przy słupku musi być takie obizenie. Również przy nadkolu tak musi być
plasti Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 tak poza nawiasem to masz strasznie niepoukladana kolejnosc pracy, widzac niedociagniecia w karoserii, lecisz dalej robiac kola etc.
latos Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 Heh no co poradze jakoś tak wyszło ;) Jak się ma dosć patrzenia na tą karoserię to robi się co innego ;p
latos Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Napisano 6 Sierpień 2009 (edytowane) Parę nowych screenów + Link do rendnerka tak dla zabawy :D Edytowane 6 Sierpień 2009 przez latos
plasti Napisano 7 Sierpień 2009 Napisano 7 Sierpień 2009 no lepszawiej, ale tylni slupek dalej pogiety..... keep goin' :P
latos Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 No niestety nie da się go już wyprostować bo jest w nim 1 lub 2 trójkąty i przez to się tak kopci:/
Rekomendowane odpowiedzi