Noe Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 (edytowane) Witam, Postanowilem zalozyc watek dotyczacy shaderow skory i oczu jak rowniez modelow. Jesli ktos z was chce sie podzielic jakims shaderem w danym rendererze na jakims modelu to zapraszam. PS: sorry jesli dalem watek w zlym miejscu, chyba tak jest:/ Ja daje swoj shader ktorego uzywam zawsze (model i uv jest dosc zwlaony ale nie o to chodzi): Ustawienia: renderer mentalray i material to fast sss skin mapy to sa: diffuse coloration i unscatered diffuse i epidermal to mapka z malym nasyceniem kolorow - prawie szara subdermal to mapka z podkrecona czerwienia - prawie czerwona. bump i spec to mapka z duzym kontrastem i sciemniona. pozdrawiam! Edytowane 1 Czerwiec 2009 przez Noe
adam_m Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 (edytowane) Keraj pomysł na wątek godny pochwały. Sama "skóra" (porozciągana miejscami), jakoś jej nawet nie przypomina. Może daj ją na normalną głowę, masz ich trochę. Pozdrawiam. ps jest już wątek testy shaderów :] Edytowane 1 Czerwiec 2009 przez adam_m
Noe Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Napisano 1 Czerwiec 2009 dzieki adam_m, co do skory to chodzilo mi o rozne rodzaje skor: na alienach dziwnych postaciach czy zwierzetach itd. Ta postac ktora dalem jest z gatunku "dziwnych" stad i "skora" moze byc dziwna:) Chcialem roniez sie poduczyc od was shaderowania skory szczegolnie tej prawdziwej na ludziach. Shadera oczu jeszcze dobrego nie mam wiec chcialbym aby ktos pokazal swoj.
Noe Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Napisano 1 Czerwiec 2009 (edytowane) znalazlem fajny shader skory i oczu tworcy nagrodzonej pracy "Young girl": w zalaczniku jest obrazek na bazie tego shadera. Edytowane 1 Czerwiec 2009 przez Noe
Temporal Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 nie wiem jaki jest sens pokazywanie czegos co niczego nie przypomina i jakos tlumaczenie sie ze to ma byc cudak mnie nie przekonuje
Bielik93 Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Mi sie wydaje ze Noe ch byc fajny ale trochemu to nie wychodzi ;]
mafida Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Wychodzi czy nie,pomysł na wątek fajny.Jak adam_m napisał jest już wątek testy shaderów ale tam raczej trochę inne rzeczy dominują...Byle tylko się chętni znależli do podzielenia wiedzą tajemną;)
kotisded Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Pomysł z wątkiem fajny- popieram. Głównie dlatego, że mało rozumiem ten shader :P, w sumie przez czas renderowania, nie mam za bardzo siły, żeby robić testy po 10 min każdy (slaby sprzęt). U mnie to raczej przez przypadek wychodzi- bardzo chętnie bym się przyuczył :D.Jakby ktoś mógłby wytłumaczyć dokładnie te ustawienia bo powiem szczerze, że części z angielskiego tutoriala nie zrozumiałem.
Temporal Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 ale chyba watek o SSS juz jest i zwie sie subsurfece contest wiec jesli ludzie nie chca tam postowac to po co tutaj? niedlugo to kazdy zacznie sobie wlasny dzial w WIPie zakladac to troszke chore
mafida Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 ale chyba watek o SSS juz jest i zwie sie subsurfece contest wiec jesli ludzie nie chca tam postowac to po co tutaj? niedlugo to kazdy zacznie sobie wlasny dzial w WIPie zakladac to troszke chore Może tutaj się więcej ludzi zwabi,choćby ze względu na autora wątku-jakby nie było to znana postać:)...
Noe Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 mafida: :] uznaje to za komplement. temporal: faktycznie jest nie zauwazylem:/ kotisded: napisz czego nie kumasz to Ci wyjasnie bo co jak co teorie sss skina znam.
kotisded Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 E. spoko już. Wkurzyłem się, pokombinowałem, poczytałem i działa. Nie taki diabeł straszny chyba tylko focha miałem na tego sesesesa ;)
Rekomendowane odpowiedzi