Gość Mariusz_PE Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Witam was! Mam problem z importem do maxa plików dwg jako referencje. W Autocadzie czyszczę projekt ze zbędnych oznaczeń zapisuje, włączam maxa i importuje nie zmieniając w opcjach nic i zostaje zaimportowany plan ale wszystkie linie są pokrzaczone strasznie. Wyglądaja tak jak by w Autocadzie włączyć opcje "3Dorbit". Jak zrobic by tego nie było? Nie wiem czy to ma znaczenie ale są to pliki dwg utworzone nie w programach autodesku.
kindlar Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Popróbuj z innymi formatami może dxf. Daj gdzieś ten plik to zaimportuję u siebie.
Gość wybuch Napisano 16 Kwiecień 2013 Napisano 16 Kwiecień 2013 (edytowane) Witam, mam pewien problem z importem rysunku dwg do maxa. Część zaimportowanego rysunku jest utworzona poprawnie w płaszczyznę a część niestety jest w formie "spline". Przy imporcie mam włączone jedynie "cap closed splines". Opcję z włączonymi weld i auto-smooth również wypróbowałam i nic nie pomogło. Jednostki również poprawnie były ustawione. Na rysunki niewypełnione nakłądałam modyfikatory poly i shell/extrude i nic nie pomogło. Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Pozdrawiam. http://imageshack.us/photo/my-images/21/3dsmaxu.jpg/ (wysyłam prtsc poglądowego) Edytowane 16 Kwiecień 2013 przez wybuch
Rekomendowane odpowiedzi