theurgicus Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 Mam problem. Chcialbym zrobic cos takiego chodzi o to zeby przy wejsciu na strone zostala wyczyszcona historia (czyli przycisk \'Wstecz\' w przegladarce ma nie dzialac i funkacja history.back(); w javascript ma nie przenosic na poprzednia strone). mam nadzieje ze wiecie o co chodzi. history.clear() nie dziala poniewaz obiekt \'history\' nie posiada metody \'clear\', ale moze posiada cos w tym stylu? pzdr
adek Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 hmmm... jak zauwazyles takiego czegos nie ma w js jak history.clear(); ... wiele zalezy od przegladarki ale ... w 100% tego sie nie pozbedziesz. mozna pokombinowac cos z redirectem po wywolaniu na history.back(); ale gotowego rozwiazania na dana chwile nie mam ...
theurgicus Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 dzieki adek, szukalem tu i tam i szczerze powiedziawszy stracilem nadzieje - klient tez :D [Edited on 15-4-2004 by theurgicus]
leander Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Jedyne co mi przychodzi na szybko do glowy, to zrobienie \"przejsciowki\" miedzy stronami, gdzie dalbys natychmiastowe przekierowanie do nastepnej strony. bedac w index2.html juz nie uda sie powrocic do strony z ktorej wywolales \"przejsciowke\". No ale to metoda na okolo i zapewne nie rozwiaze Twojego problemu. Jak cos wymyslisz, to daj znac :)
adek Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 właśnie o tym redirect\'cie mowilem ,ale tak jak mowisz Tomku - nie do konca dziala to jak trzeba ...
theurgicus Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Napisano 23 Kwiecień 2004 Spotkaliscie sie osobiscie z przypadkami niedzialania redirect\'a. Jak narazie u mnie jest ok. Jeszcze to przetestuje pod netscapem Nie wiem jak to jest w przypadku lynxa, ale biorac pod uwage ze strona jest full flash to i tak nie ma znaczenia :)
Rekomendowane odpowiedzi