Kimmi Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Witam Chcę stworzyć model czołgu w 3ds max'ie i poźniej chciał bym go rozłozyć na siatkę, wydrukować i poskładać. Znacie jakiś sposób dzięki któremu to będzie możliwe? Chciałem użyć unwrap UVW i później unfold mapping, ale nie wiem czy to będzie wystarczająco dokładne. Proszę o pomoc.
siwy Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 widziałem kiedyś plugin do tego, czy może to był osobny programik. na pewno coś prostego, ale działało. robiło automatycznie zakładki i linie nacięcia. nie pamiętam nazwy. jak sobie przypomnę to napiszę.
RA Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Japończykom już się kiedyś nudziło i wpadli na pomysł jak ten proces przyspieszyć. ;) http://www.tamasoft.co.jp/pepakura-en/
JmTm00 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 unfold radę da, ale nie obejdzie się bez ręcznej roboty, bedziesz miał większą kontrolę nad rozcięciami. 1
Kimmi Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Napisano 23 Czerwiec 2009 Zobaczymy jak działa ten japoński wynalazek:p Dzięki za szybkie odpowiedzi.
Kimmi Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Napisano 23 Czerwiec 2009 Bardzo fajny programik. Świetnie sobie radzi z rozkładaniem. Jeszcze raz wielkie dzięki. Teraz tylko zakupić program i jest git.
Rekomendowane odpowiedzi