Altres Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Siema gdy wybieram materiał np ten http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=469 to pokazuje mi tylko szary kolor czytałem że może po prostu mi nie wyświetla ale gdy renderuję to np box jest szary. mam 3ds max 2009 SP1 i vray 1,50 sp2 x32
arev Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Zaznacz obiekt, na którym ma być futro, a następnie z listy modyfikatorów wybierz VrayFur. Potem, jak w opisie materiału, nadaj go zarówno obiektowi jak i futru (hmm: ).
Altres Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Napisano 24 Czerwiec 2009 a co jeśli ja nie mam takiego modyfikatoru ??
arev Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Pechunio, jak to mówią. Powinien być, spróbuj jeszcze trochę poszukuć :)
Altres Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Napisano 24 Czerwiec 2009 dobra mam tylko że to nie modyfikator tylko objekt :D który nakłada się np na boxa
arev Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Faktycznie, sorry, dawno nie używałem. Czy teraz twój obiekt wygląda już tak jak chciałeś?
Altres Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Napisano 25 Czerwiec 2009 tak wygląda a wie ktoś może dlaczego w mapach mi pokazuje szare kule to co ja mam na ślepo materiały wybierać ??
RA Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem, ale tak to właśnie wygląda. Materiał musisz stworzyć, nie wybierasz go z biblioteki. Tzn. możesz używać bibliotek materiałów (ściągniętych z internetu na przykład), ale to nie dotyczy jak myślę twojego przypadku.
Rekomendowane odpowiedzi