Napisano 24 Czerwiec 200915 l Siema gdy wybieram materiał np ten http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=469 to pokazuje mi tylko szary kolor czytałem że może po prostu mi nie wyświetla ale gdy renderuję to np box jest szary. mam 3ds max 2009 SP1 i vray 1,50 sp2 x32
Napisano 24 Czerwiec 200915 l Zaznacz obiekt, na którym ma być futro, a następnie z listy modyfikatorów wybierz VrayFur. Potem, jak w opisie materiału, nadaj go zarówno obiektowi jak i futru (hmm: ).
Napisano 24 Czerwiec 200915 l Pechunio, jak to mówią. Powinien być, spróbuj jeszcze trochę poszukuć :)
Napisano 24 Czerwiec 200915 l Autor dobra mam tylko że to nie modyfikator tylko objekt :D który nakłada się np na boxa
Napisano 24 Czerwiec 200915 l Faktycznie, sorry, dawno nie używałem. Czy teraz twój obiekt wygląda już tak jak chciałeś?
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Autor tak wygląda a wie ktoś może dlaczego w mapach mi pokazuje szare kule to co ja mam na ślepo materiały wybierać ??
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem, ale tak to właśnie wygląda. Materiał musisz stworzyć, nie wybierasz go z biblioteki. Tzn. możesz używać bibliotek materiałów (ściągniętych z internetu na przykład), ale to nie dotyczy jak myślę twojego przypadku.