Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ostatnio oglądałem Anime FMA i wpadłem na pomysł wymodelowania takiej Bramy.

Mesh jest już właściwie kompletny, oprócz wnętrza (ale tu się chyba nie ma co bawić, walnę zwykłą mapę). Nie jestem jednak pewny co do jakości materiałów, które powstawiałem. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, jak sprawić, by kamienna fasada albo metalowe figurki były bardziej realistyczne i w dodatku podobne do oryginału :)

W oryginale wygląda to tak: http://media.animevice.com/uploads/0/1250/59012-full_metal_alchemist_gate_large.png

Edytowane przez Đraven
  • Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano
może jakis weld tam powstał albo żeś vertexy pzez przypadek poprzesuwał czy cos...

Dzięki, miałeś rację, już to na szczęście poprawiłem; przyczyną było to, że te drzwi są na mirrorze i skrzydła na siebie nachodziły :) Dzisiaj się postaram wrzucić render z kilkoma poprawkami :)

Napisano

Update w załączniku w 1 poście; trochę poprawiłem materiały, proporcje i usunąłem parę absurdalnych błędów :) dałem też inne światło, zielonkawe z dołu z "podłogi" na której to stoi, + jedno białe z góry.

Teraz się tak zastanawiam: jak patrzę na ten reference image (http://media.animevice.com/uploads/0/1250/59012-full_metal_alchemist_gate_large.png), to wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłby taki jakby lekki blur przy tym renderze, cos w rodzaju tego, jak rozmyte sa landscape'y w Wiedźminie. Da się takie coś zrobić w V-rayu, czy trzeba kombinować w Corelu/Photoshopie? :)