Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam problem z moja sceną, pokoik ma około 860k poly.. pełne otexturowanie.. i sie wiesza przy właczaniu... lub poprostu tak wolno chodzi ze nawet nie mgoe dojsc do pulpitu.. ciekawe jest to ze postanowiłem pokopiowac w scenie krześło które chciałem dodac, dodane texuty itp.. przy 7mln. poly miałem 12FPS na kazdym viewporcie... tylko ze przy krzesłach brak świateł...

próbowałem juz merge i nic... w scenie jest ukryte połowe modeli bo myślałem ze bedzie wieksza szybkość pracy w scenie, dodam ze wczoraj wszystko śmigało.. cos koło 15FPS na klatce..fakt właczała sie scena z 5 minut ale śmigało.. ;/

jakies pomyśły na tem problem? zostało mi tylko dodanie krzesłą i wyrenderowanie a tu taka niespodzianka niemiła. ;/

pozdrawiam

PS. Sprzęt to intel C2Q Q8300 @ 2.5 GHZ 4GB Ramu DDR2 800MHz oraz radeon HD4850, korzystam z Max;a i Vray'a

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ten plik juz dawno usunołem bo mi błedy wyskakiwały, wiec niestety to nie to ;/

Napisano
  • Autor

no tak ostatnio był konkurs na evermotion i były sceny do sciagniecia.. 1,7mln poly i mogłem całkiem spokojnie pracować... jak wróce to moze upne scene moze ktos sprawdzi czy tylko mnie jeczy

Napisano

Airice: ja bym spróbował na dwa sposoby, tzn sprawdziłbym. Otwórz nowego maxa, i zmerguj obiekty z pierwszego, lub wywal wszystkie pliki z ustawieniami z Doc&Settings.

Napisano
  • Autor

merge nie chce działac...tzn. robi to samo co przy otwieraniu sceny... a ustawienia jakie usunąć? mam Viste...tam wszystko jest bestialsko zrobione.. ;P

PS. gdyby to była jakaś testowa scenka to nie robiłbym szumu.. chodzi o to ze to praktycznie pierwsza pracka...i do tego skończona...chodzi mi tylko dodac jeden przedmiot 3 kamerki ustawić i renderować ;/

EDIT: wyglada ze reinstalka pomogła. udało sie odpalić scene i nawet całkiem przyzwoicie chodzi...

Edytowane przez Airice