Napisano 28 Czerwiec 200916 l hey Zainstalowałem 3dsmax -a na moim nowym komputerze. Instalacja przebiegła bez problemowo ale przy uruchamianiu pojawia sie problem... :mad: niby program działa dobrze ale po chwili po uruchomieniu pokazuje sie okienko "Welcome screen i nic nie da sie zrobić...gdziekolwiek kliknę program nie odpowiada :mad: czy ktoś miał juz taki problem, czy wie/ma pomysł jak go rozwiązać niech napisze...:cool: ps. system vista
Napisano 28 Czerwiec 200916 l Skoro to okienko powitalne, to pewnie powinna się wyświetlić jakaś zawartość tutorialopodobna, może po prostu zainstalowałeś 3dsmax bez żadnej dokumentacji, brakuje akurat tego składnika i dlatego się zacina? To tylko takie moje gdybanie. Niezależnie od możliwej przyczyny spróbowałbym zmodyfikować plik 3dsmax.ini - poszukać wartości być może odpowiedzialnej za ten ekran powitalny. Tylko wcześniej zrób kopię zapasową tego pliku. Btw, jaka wersja 3dsmax? Btw 2, dlaczego umieściłeś ten wątek w dziale 2D? Poproś moderatora o przeniesienie.
Napisano 29 Czerwiec 200916 l UP próbowałem coś szukać tego 3dsmax.ini ale nic konkretnego nie znalazłem ... Ściągnąłem nawet wersję trial tego programu ale problem pozostał ten sam...i myślę że może że czegoś brakuje w moim komputerze...ale nie wiem co moze byc tego przyczyną. wersja:Autodesk 3ds Max 9 32-bit Ps. podbijam temat...(umiem edytować=D), pisałem do mod-a ...
Napisano 29 Czerwiec 200916 l Po okienkach widze ze to Vista. Max 9 potrzebuje service pack 2 zeby byc kompatybilny z vista. Maxowy service pack, nie windowsowy.
Napisano 29 Czerwiec 200916 l problem został rozwiązany... Po zainstalowaniu SP2 do 3dsmax-a program zaczął działać poprawnie... mirach dzięki