biszkopte Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 witam! tak jak w tytule: szukam jakiegos sprytnego skrypcika ktory po wlepieniu do rotation scripta w assigna controllerach w maxie pozwoli mi na obrot np dummy podpietego do vertexa innego obiektu. skrypt do podpiecia do vertexa juz mam ale pozwala to na automatyczne podazanie podpietego obiektu za vertexem....potrzebuje takze by obracal sie tak jak vertex:/...mam nadzieje ze jasno sie wyrazilem :) na skryptach kompletnie sie nie znam :) na razie mam takie cos: dependson $poly; pos=polyop.getvert #poly numervertexa; dziala pieknie ale nie obraca :((jako ze tylko o pozycje w tym chodzilo :) ) pozdrawiam: Biszkopterro_nogaskrypterro!
mirach Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 Nie jestem pewien, ale czy vertex w ogole ma informacje o obrocie ? Zawsze myslalem ze vertex jest okreslony tylko wspolzednymi w przestrzeni.
biszkopte Napisano 30 Czerwiec 2009 Autor Napisano 30 Czerwiec 2009 ha no wlasnie ...dobre pytanie,ale jak tego nie przewidzieli w maxie to by mogli...taki spin czy coos:)...bardzo przydatna informacja....:) chym to sprawa nie bedzie taka prosta jak myslalem :)pokombinuje dzieki za zainteresowanie :) jak by jednak ktos wpadl na taki genialny skrypt czy cos...to bede pilnowal watku :)
SUPER_OkO Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Masz cos takiego w maxie jak attachment constraint.. tylko ze tego nie da sie idealnie podpiac do danego vertexa a jedynie na oko mniej wiecej. Taki helperek pozniej ustawia swa rotacje do normala danego polygona. 1
biszkopte Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 o!...wielkie dzieki...zaraz sie pobawie..:) mam nadzieje ze zadziala :)
Rekomendowane odpowiedzi