Telewizor28 Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 Witam. Poszukuje plugina który symuluje efekt rozchodzących się plam atramentu na kartce papieru. Najlepiej jakby był pod AFX. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 Da rade to zrobić bez plugina. Zrób czarną warstwę, nałóż maskę w kształcie plamy atramentu i animujesz mask expansion. To tak w największym skrócie - odrobine się pobawisz z ta metodą i powinno wyjść całkiem nieźle. Btw Andrzej Kramer miał chyba kiedyś o tym tutorial - sprawdź na videocopilot.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Telewizor28 Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2009 Właśnie problem polega na tym, że te krople powinny stwarzać wrażenie kropli atramentu spadającego na mokry papier. Chodzi mi o efekt nieregularnych postrzępionych brzegów. Próbowałem zrobić to co napisałeś i dodawałem do tego jeszcze displacement map z faktura noisa który oddzialywał tylko na brzegach i jest nieźle ale na zbilrzeniu widać, że jest to cyfrowy efekt. Wydaje mi się, że gdzieś widziałem opis narzędzia które może uzyskać taki efekt ale niestety nie pamiętam dokładnie gdzie to było i jak się nazywał. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 kumpel ostatnio dokładnie tak to zrobił, że nakręcił materiał. efekt zdecydowanie najlepszy jaki można uzyskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi