Napisano 2 Lipiec 200915 l Witam Wszystkich :) Poniżej podaje linki na dwie części wg mnie BARDZO DOBREGO tutoriala (dla początkujących) odnośnie robienia fotorealistycznego wnętrz w programie 3ds Max. Tutorial jest zamieszczony z magazynu .PSD (chyba), ale nie mogę znaleźć trzeciej części (pewnie o renderingu) :( I tutaj moja prośba...jak ktoś pamięta te tutki i wie gdzie można znaleźć (bądź ma te numery magazynów) to bardzo proszę o dołączenie je do postu... :D thx Podstawy wizualizacji 3D – fotorealistyczne wnętrze cz. I http://www.signs.pl/article.php?sid=3995 Podstawy wizualizacji 3D – fotorealistyczne wnętrze cz. II http://www.signs.pl/article.php?sid=4368
Napisano 6 Styczeń 201015 l Witam! Powyższy tutorial pochodzi z czasopisma PSD. Część pierwsza została zawarta w numerze 14 (03/2006), część druga w numerze 15 (04/2006), a część trzecia w numerze 16 (05/2006). Pozdrawiam, mleko64
Napisano 30 Kwiecień 201113 l wpisujecie w google: 16 (05/2006) psd iii wyskakuje wam pierwsza strona - chomik Marelek - tam jest pdf :)
Napisano 5 Sierpień 201113 l Posiada ktoś może pliki potrzebne do zrobienia tego wnętrza? Nie ma napisane jak trzeba ustawić światło.
Napisano 1 Luty 201213 l Witam. Zaczynam przerabiać ten tutek i zatrzymałem się na punkcie 14: 14. Pólki w ścianie-sufit Pozostaje jeszcze wytłoczyć nasz podwieszany sufit o ok. 335 cm i z kolejnych trzech boxów na wysokości ok.40cm zrobić półkę, którą kopiujemy przesuwając narzędziem Select and Move i przytrzymując klawisz [shift]. Przestrzeń pomiędzy półkami zagospodarujemy stolikiem. Podwieszany sufit zrobiłem, ale nie rozumiem co z półkami. Z 3 boxów?? Mam jeszcze problem z szufladami : 18. Półka w ścianie-tworzenie szczegółów Tworzymy kolejne boxy stanowiące półki. Elementy kopiujemy przytrzymując klawisz [shift], i przesuwając narzędziem Select and Move, wypełniamy tak nasz szkielet. Analogicznie kolejne boxy stworzą nam szuflady a wytłoczony splajn uchwyty do nich. Proszę o pomoc.
Napisano 25 Październik 201311 l Witam. Czy III część tego tutoriala jest ostatnią? Bo nie ma pokazanej w niej jak "bawić" się światłem itp. Pozdrawiam.