Napisano 8 Lipiec 200915 l Moj problem polega na tym, że się wzialem za maxa najpierw od strony renderingu :) Natomiast dopiero teraz zajarało mnie modelowanie. Ale niestety mam problem. O ile rendering i jego szybkość sa super to samo modelowanie juz nie :( Mam na myśli viewporty. Załóżmy ze w perspektywie wrzucam sferę (segmentacja ok 20-30) i kopiuje ja ze 20 razy. No i tu się zaczynaja schody :( Wszystko się tnie, zawiesza, musze czekac, az z miejsca maxio ruszy. Moj sprzet to Quad Q6600 - 2,4 GHz, grafa: GTX260, RAM 4 GB. System (nieszczęsna) Vista 32bity Home basic z SP1 3D Max 9 - SP2 No i moze screeny obecnych ustawien nie umiem wstawic :o:o:o http://www.testoweforum1234.w8w.pl/setup.jpg
Napisano 8 Lipiec 200915 l Witam A na jakim sterowniku ekranu jedziesz?? OpenGL, Direct czy Software? Z tego co pamiętam bo obecnie nie mam maxa pod ręka przestawiało się to Customize->Viewports->Choose drivers Pozdrawiam
Napisano 9 Lipiec 200915 l No to coś jak u mnie. Z tym tylko, że ja mam płynnie dopóki nie użyję albo modyfkatora ffd (obojętne jaki) albo deformatora ffd(box). Bez tego mam 30-50 fps a po użyciu tegoż wszystko stoi. Mogę tylko popatrzeć. Wiem, że mogę sprowadzic model do editable poly ale sęk w tym, że najpierw chcę go zmodyfikowac i dopiero potem pozbawić modyfikatora. Całość działa na AMD Phenom 9550 4GB RAM i GF 8600GTS WIN 7 64 BIT RC Render na dx 9. Jak wyjme kartę i użyję zinterowanej ATI 3200 to o dziwo działa. Wprawdzie bez rewelacj ale te 20-30 fps mam. Po załadowaniu powyższych problematycznych elementów też jako tako działa (10 fps). No i pytanie? Co to może być? Podejrzewam sterowniki gdyż instalacja jakichś starych daje w miarę porządany efekt. Ale one mają działania uboczne w postaci znikających elementów. Po kliknięciu 'gdzieś tam' wszystko sie pojawia. Są jakieś optymalne strerowniki? A może coś w samym maxie jest nie tak? Jakis SP? Hot fix? Mam rozwiązanie :) Sterownik do grafiki 175.19. przedtem z opisywanych 'stop klatek' obecnei mam ich ponad 60! Edytowane 9 Lipiec 200915 l przez Adamek