Żniwek Napisano 11 Lipiec 2009 Napisano 11 Lipiec 2009 Witam mam maxa od kilku dni ostatnio godzinami siedzę i się bawię w nim mam 2 pytania. 1. Jak zrobić rurę zagiętą w bok ktoś mówił że trzeba użyć jakiejś opcji looft czy jakoś tak proszę o pomoc? 2.Jak zrobić render jak ustawić światła żeby obraz nie był czarny i żeby się odbijały cienie o podłogę np?
JmTm00 Napisano 11 Lipiec 2009 Napisano 11 Lipiec 2009 1. znajdziesz wpisując "loft" w google 2. jak najlepiej + cast shadows .....qrde wam naprawde nie chce sie dochodzić własnoręcznie do problemu?
Żniwek Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 1. Znalazłem jeden ale po angielsku i nie kapuje tego zabardzo tylko doszedłem do tego gdzie ta opcja się znajduje. 2.Zapomniałem się spytać jakie to światło można wybrać, gdzie jest to cast shadows? No sory za te debilne pytania ale maxa mam od 3 dni to wiecie.
t0m3k Napisano 11 Lipiec 2009 Napisano 11 Lipiec 2009 0 (slownie: zero) wlasniej inwencji. posiedz troche, pokombinuj, poszukaj, pomysl i jak dalej nic to wtedy pytaj. przyznaje, ze zadajesz "debilne" pytania. zacznij od help'a w max'ie. jakies 8-9 lat temu kiedy zaczynalem zabawe z max'em nie mialem dostepu to internetu ani pomocy w max'ie, siedzialem ze slownikiem do angielskiego i tlumaczylem sobie co klikalem (bo angielskiego tez nie znalem...)
Żniwek Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 Poradziłem sobie już temat do zamknięcia :)
Rekomendowane odpowiedzi