Napisano 1 Kwiecień 200421 l Nie wiem czy wszyscy zauwazyli, ale ukazal sie ostatnio drugi numer \'Grafika\'. W sumie w srodku srednio ciekawie wrecz nudno, ale prawdziwa perelka jest dla mnie bardzo ciekawy wywiad z autorem \'Aparatusa\' M. Slawkiem (chyba w ogole jakis pierwszy nawiasem mowiac, wczesniej nigdzie nie widzialem zadnego z nim wywiadu). Polecam bo koles jest bardzo zakrecony (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) i poza tym bardzo duzo interesujacych i ciekawych rzeczy mowi. Mile mnie zaskoczyl, bo w Animasterze wydal mi sie jakims nudnym pozerem/blaznem (no offence). Anyway, tu adresik : http://grafik.tv.pl pzdr
Napisano 2 Kwiecień 200421 l Ukazal sie, Z zawartoscia jakby lepiej niz w nr 1, chociaz wciaz kilka spraw kuleje - przedewszystkim od strony graficznej - przejrzystosc jest makabryczna, czytam artykul i nagle przeskakuje do jakiegos innego, nie wiem gdzie sie konczy pierwszy a zaczyna drugi itd. Bledy - Sztuka Spadania to adaptacja Ruchu Generala np. Niedokladnosci - powstaje znacznie wiecej animek o ktorych warto by wspomniec - kajko i kokosz, Sierota Marysia, czy plany filmu ktorego fabula opiera sie o Ogród rozkoszy ziemskich Bosha. Czy caly artykol o jakiejs kolejnej pseudo starwarsowej ( dlaczego akurat to? takich animacyjek sa dziesiatki ) animacji Initation - mozna sie dowiedziec ze rezyserem jest niejaki Konstantyn, nic wiecej, zadnej strony domowej, nazwiska, praktycznie nic o filmie itd. W sumie najciekawszy z tego wszystkiego jest wywiad z Marcinem Slawkie.