natas Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Dla działania niektórych rzeczy w GE podobno dobrze jest mieć zainstalowanego pythona 2.6 jednak wówczas nie mogę użyć yaf(a)ray-a ,za którego miałem się właśnie zacząć brać jak również za indygo ...bo te z kolei korzystają z wersji 2.5 .Czy są jakieś skrypty które umożliwiają kożystanie zarówno z przykładów do GE jak i różnych rendererów ?
Idaho Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Jeśli korzystasz z linuxa zrób dowiązanie do bibliotek. Indigo zadziała , yafaray nie wiem gdyż nie korzystam.
natas Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 A jak to zrobić pod XP bo wciąż nie mam śmiałości przesiąść się na linuxa ...
Skoti Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 (edytowane) A jak to zrobić pod XP bo wciąż nie mam śmiałości przesiąść się na linuxa ... Zrobić kopię biblioteki i zmień jej nazwę (windows nie obsługuje dowiązań symbolicznych mimo że sam ntfs to potrafi dlatego musisz zrobić kopię) - jeśli dobrze pamiętam biblioteka nazywa się mniej więcej tak: python26.dll (nie sprawdzę, bo z windowsa nie korzystam, a w swoich projektach przestałem używać pythona parę lat temu), a yafaray prosi o python25.dll (wrzuć to do katalogu z yafaray lub do katalogu system32). Edytowane 13 Lipiec 2009 przez Skoti
Rekomendowane odpowiedzi