LordUnderworld Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Pomocy! Model nad którym dlugo pracowałem nagle się rozwalił. Czy ktoś wie jak go mam odratować? PROSZE O POMOC! Proszę Pomóżcie mi! Ten model jest dla mnie H... Ważny. Model składa się z połączenia ok 12 cubów. z czego dwa były z komendą ctrl+m.
Kroopson Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 wejdź do trybu edycji, zaznacz wszystkie vertexy, wciśnij ctrl+n i potwierdź to co ci wyskoczy
LordUnderworld Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 (edytowane) Oto co się stało: 1. Włączam Tryb Edycji 2. Klikam A by zaznaczyć cały obiekt i wszystkie vertexy 3. Klikam ctrl+n 4. wyskakuje jedyna opcjawięc ją zaznaczam. "Recalculate normals outside". 5. Klikam P by sprawdzić czy się poprawiło. Wynik, żaden. Model ciągle jest "przeźroczysty jak wyżej Może coś źle zrobiłem? PS to dla mnie naprawdę ważny model, na boku mam też kilka działek nad którymi ślęczałem 4 x tyle co nad głównym modelem. I też mam z nimi problem, a one mają wejść do modelu. Edytowane 13 Lipiec 2009 przez LordUnderworld
Kroopson Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 człowiek - a gdzie masz światła w scenie ustawione?
LordUnderworld Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 Tak Hemi z którego zawsze korzystam i zwykle jest dobrze. Ale jak daje render (nie P w trybie obiekt) to zaś model jest cały a textury niema, a ona jest wgrana. Nic nie rozumiem.
Kroopson Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 coś masz nie tak z oświetleniem a nie z modelem
LordUnderworld Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 A czemu jak daje render to zaś mi nie działa textura? Jest tylko obiekt\model pokazany widoczny w kamerze.
Kroopson Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 a jak dasz apply na wszystkich modyfikatorach to nadal tak jest?
LordUnderworld Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 (edytowane) Co? Gdzie apply? Tu masz Render wszystko działa jak na razie, ale P nie działa. A Tekstura też nie jest pokazana na Renderze. zwykle wychodziło ale teraz nic. Czy tekstura jak jest w formacie png to nie działa czy jak? Edytowane 13 Lipiec 2009 przez LordUnderworld
natas Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 U mnie działa png,jpg,a nawet psd a w GE mnie to zdziwiło .Za to prooceduralnych textur nie widać .Sprawdź czy masz włączone GLSL w zakładce game .
LordUnderworld Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Napisano 14 Lipiec 2009 Dzienki WAM ZA WSZYSTKO. PRZEGRAŁEM MODEL DO GRY BY SPRAWDZIĆ GO. WSZYSTKO DZIAŁA. DZIĘKI WAM WIELKIE! :3
Rekomendowane odpowiedzi