incorect Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 (edytowane) Witam wszystkich. Niestety nie udalo mi sie ocalic pliku z pokojem. Zostal stracony :/ Nie zamierzam rezygnowac z 3d, wiec probuje ponownie. Wydaje mi sie, ze bedzie to duzo latwiejsze niz poprzedni projekt. Otoz wybor padl na kamerke internetowa, ktora mam w domu :) Poki co taki maly wstepik : I siatka dla zainteresowanych : Mam nadzieje, ze pomozecie mi tak jak z pokojem i uda mi sie dokonczyc ten model. Zachecam wszystkich do komentowania i dodawania konstruktywnej krytyki :) Pozdrawiam EDIt: Jeszcze jedno, stary watek to sie zglasza do usuniecia ? Edytowane 14 Lipiec 2009 przez incorect
Sebastian Ozga Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Pokazuj siatki bez TurboSmooth, są bardziej czytelne ;) Bardzo dobrze, że wybrałeś mały model do nauki, będzie Ci łatwiej skończyć, niestety w tym przypadku troszkę odbiega od oryginału, szybciej będzie jak zrobisz model od początku. Model jest prosty, tylko nie wchodź od razu w taką ilość poly - staraj się najpierw wymodelować sam zarys obudowy, potem stopniowo (używając connect, chamfer i innych narzędzi) zagęszczaj siatkę. Łatwiej Ci będzie kontrolować model i więcej się nauczysz. Tekstury na razie olej, najpierw modelowanie.
Ex3 Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Mam tą samą kamerkę i powiem Ci że daleko twojej do oryginału ale nie o tym miałem. Jak robisz takie obiekty to przede wszystkim zrób sobie blueprinty i DOKŁADNIE modeluj wg. nich.
incorect Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Napisano 14 Lipiec 2009 (edytowane) Wiec tak :) Po pierwsze dzieki za komentarze. Sebastian model nie ma turbosmooth tylko group smooth nie wiem czy da sie to teraz wylaczyc :) Po drugie jesli chodzi o ksztal to prawa strona nie jest jeszcze zrobiona i dlatego jeszcze nie przypomina oryginalu :) Ale poslucham Cie i zaczne od nowa starajac sie zrobic cala obudowe bez szczegolu :) Jedna prosba, bo wsumie narzedzia connect nigdy nie uzywalem :) Masz moze dostepn do jakiegos tutka, aby na przykladzie zobaczyc jak tego uzywac ? Ex3 co do wygladu to juz napisalem wyzej, ale blueprint bylby dobrym pomyslem, tylko nie bardzo wiem jak go zrobic :/ Raz probowalem modelowac samochod z blueprinta i to wszystko. Za wskazowki, linki bylbym wdzieczny :) Jak wroce z pracy to sprobuje wymodelowac cos i wrzuce pod wieczor efekty :) Pozdrawiam. Edit : Dobra wiec tak :) Nie wiem czy ten model naprawde jest taki latwy czy cos, ale mialem ogromne problemy ze zrobieniem tego dziwnego ksztaltu z prawej strony kamery (przeciwna do "oka" ). Probowalem 3 razy, za kazdym razem probujac innym sposobem :) Ostatecznie zrobilem to wychodzac od capsuly i nie wiem sam. Zobaczcie, ocencie. Tym razem niema zadnego smooth'a, wiec wszystko dobrze powinno byc widac. Ci co widzieli jaka to kamera to beda wiedziec o ktory element chodzi :) I siatki : Jedno pytanie jeszcze, gdzie sie ustawia, aby wyrenderowac siatke ? Edytowane 14 Lipiec 2009 przez incorect
Rekomendowane odpowiedzi