Napisano 2 Kwiecień 200420 l wiem ze na max3d.pl jest tutorial ale nie moge wykonac potrzebnego materialu bo mam inna wersje 3d maxa i szukam juz pol godziny jak to ustawic udalo mi sie ustawic blinn i phong (nie naraz oczywiscie) ale nie moge znalezc gdzie ustawic reszte parametrow wymaganych: prosze o pomoc
Napisano 2 Kwiecień 200420 l Jak chodzi ci o materiał raytrace to naciśnij na przycisk \"standard\" obok \"water\", a jak ci chodzi o przezroczystość to pod polami z kolorkami jest pole \"opacity\" wpisz tam np. 70. Im mniej tym woda bardziej klarowna
Napisano 2 Kwiecień 200420 l Autor nie nie chodzi mi o opacity chcialbym uzyskac efekt z tej strony: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs17/indexpl.html
Napisano 3 Kwiecień 200420 l Autor nic mi nie wyszlo - po prostu nie moge znalezc w 3d max 6 shinines i shinines strenght
Napisano 3 Kwiecień 200420 l Pewnie że jest :) . Lume water surface. Najpierw musisz przełączyć rendera w maxie na Mental Ray. Naciśnij F10 potem zakładka common i roleta assign render. A potem w material editor naciskasz na przycisk obok difusse i w następnym oknie wypierasz żółty równoległobok z napisem water(lume)