simon87pl Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 (edytowane) projekt na zaliczenie z rysunku :P mialo to byc moje podejcsie do przedmiotu ktory rysowalem dosc dlugo na zajeciach z rysnku i malarstwa ,ten przedmiot to manekin ale brakowalo mu nog i rak wiec je dostal ode mnie w zbrushu. maske tez dostal bo jest troche wstydliwy :) drugi model robiony w zbrushu.export z zbrusha do maksa i render w mentalu milego ogladania Edytowane 16 Lipiec 2009 przez simon87pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 hmmm.... nie wiem jak długo masz coś wspólnego z grafiką 3D więc trochę ciężko mi ocenić model. Ale może spróbuję tak: -jeśli to manekin to raczej powinien być z anatomii podobny do człowieka, tu mamy raczej bardzo odmienną anatomie. Poprawienia szczególnie wymagają: obojczyki i brzuch. Obojczyki są zbyt w dół skierowane, a brzuch no cóż, dziwnie wygląda - może przez dziwne podkreślenie klatki piersiowej. Co do kończyn to sprawa relatywna, przypomina mi to jakiegoś potwora z Silent Hilla :) Maska jak najbardziej fajna ale chyba odbiegająca od stylistyki modelu. Jeśli chodzi o render nie widzę żadnych błędów, materiały są jak najbardziej OK. Ogólnie model zyskał by jak by miał otoczenie właśnie rodem z Silent Hilla, stary (wulgarne słowo uwaga) nasrany i upaprany kibel, czy coś w tym stylu. Ogólnie model nie razi a to już moim zdaniem sukces :) Pozdrawiam i ćwicz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Bardzo dobry, ostry, kontrastowy render ;) Można by popracować nad ciekawszym kadrem i lepszym otoczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Najbardziej podoba mi się maska, i ogólny koncept (druty zamiast nóg i ostrza zamiast rąk), pomimo że to oklepany motyw, tutaj wyszło jakoś tak oryginalnie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 no tak jak wyżej, fajny koncept, teksturki, tylko szkoda że scenki jakiejś bardziej rozbudowanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon87pl Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 hmmm.... nie wiem jak długo masz coś wspólnego z grafiką 3D więc trochę ciężko mi ocenić model. Ale może spróbuję tak: -jeśli to manekin to raczej powinien być z anatomii podobny do człowieka, tu mamy raczej bardzo odmienną anatomie. Poprawienia szczególnie wymagają: obojczyki i brzuch. Obojczyki są zbyt w dół skierowane, a brzuch no cóż, dziwnie wygląda - może przez dziwne podkreślenie klatki piersiowej. Co do kończyn to sprawa relatywna, przypomina mi to jakiegoś potwora z Silent Hilla :) Maska jak najbardziej fajna ale chyba odbiegająca od stylistyki modelu. Jeśli chodzi o render nie widzę żadnych błędów, materiały są jak najbardziej OK. Ogólnie model zyskał by jak by miał otoczenie właśnie rodem z Silent Hilla, stary (wulgarne słowo uwaga) nasrany i upaprany kibel, czy coś w tym stylu. Ogólnie model nie razi a to już moim zdaniem sukces :) Pozdrawiam i ćwicz dalej. z grafika to pare lat ale tylko jezeli chodzi o ps i auta w maksie...a render mial byc w szpitalu psychiatrycznym :) tylko ,ze model powstawal od 5 rano do 12 bo o 14 mialem zaliczenie z rysunku wiec byle zdazyc:) a jezeli o chodzi o manekin to on byl tylko startem i mialem cos z niego zrobic :) jak to powiedziala pani prof. z tego moglem nawet zrobic krowe bo to mialo byc moje podejscie do tematu:P dzieki za koment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi