Mr. J Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Witam ponownie i przepraszam bo mam świadomość tego iż mój problem był już poruszany, ale nie przychodzi mi do głowy jakich słów kluczowych użyć aby odnaleźż to, czego szukam, podobnie miałem kłopot z trafnym zatytułowaniem tego wątku. Powiedzmy, że mam model składający się między innymi z kilku identycznych obiektów. Jaki jest sposób na to, aby nie trzeba było mapować każdego z osobna, a tylko jeden, a pozostałym przypisać gotową UV mapę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 jezeli sa to doslownie identyczne elementy, to mozna je chyba zdetachowac kazdy z osobna, i zrobic dla jednego uv, zapisac UV a dla kolejnych wczytac to UV, jednakoż znajac maxa, to watpie czy to zda egzamin:) dlatego polecam zdetachowac, i zmapowac jeden, i dosnapowac i pokopiowac ten zmapowany element :P 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Jeśli masz np na jeden z tych obiektów założony modyfikator UVW Mapping to zwyczajnie skopiuj go prawym przyciskiem i wklej na kolejny obiekt. Jeśli są identyczne zmapują się tak samo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 Bruneq, a jednak twój sposób zadziałał! Co więcej, mapki się idealnie pokrywają, co też się przyda. Bardzo dziękuję. Korbol, elementy w moim modelu potraktowałem już Unwrapem, więc chyba powielanie UVW Map nie pomogłoby tutaj, ale na 100% twoja rada przyda mi się na przyszłość, więc ją zapamiętam, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi