giegu Napisano 2 Kwiecień 2004 Napisano 2 Kwiecień 2004 Witam, pisałem już podobny post w dziale plugins/brazil rs, ale nikt nie odpowiedzial konkretnie wiec powtarzam moją prośbę tutaj: Tworzę dowolną scenę z dowolnym obiektem 3d, tworzę shag hair/fur na tym obiekcie, daję światło Shaglight oraz Blight (rectanglr area!!) i włączam brazila (wszystkie opcje cieni są włączone!!)--> Renderuję scenę: cienie wychodzą zarówno od obiektu jak i z włosów, ALE, śwatła się sumują w wyniku czego wszystko jest oczywiście nadmiernie rozjaśnione. Proszę o pomoc jak pokierować opcjami include exclude, albo czymś innym żeby uzyskać piękny efekt (beż konwersji haira/fura na geometrie!!!) ładne cienie z Rectangle area oraz super hair shadows. Brazil R/S 1.2.1 max5 Z góry dziękuję za pomoc. :)
Dor Napisano 2 Kwiecień 2004 Napisano 2 Kwiecień 2004 Nie wiem, czy to ci pomoże, ale na render.ru w dziale forum widziałem wczoraj temat: Brazil R/S + Shag Hair tienie, szto nie tak ( po rosyjsku oczywiście ), poszukaj, a może przyda ci się.
giegu Napisano 3 Kwiecień 2004 Autor Napisano 3 Kwiecień 2004 Hehe, dzieki ale nie łapie \"ruskiego\" zbyt dobrze. Szukałem nawet na forum zarówno Splutterfish jak i Digimation i tam są podobne pytania. Z tego co się orientuję to dopoki nie powstaną nowsze wersje tych plugów to nic nie da sie zrobic ale.....i tu czekam może ktoś jednak coś wie??
Archangel Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 giegu mialem ten sam problem i niestety rozwiazania nie znalazlem :(
giegu Napisano 4 Kwiecień 2004 Autor Napisano 4 Kwiecień 2004 To baardzo źle że mamy taki problem :[. Qrde naprawde nikt nie wie o co biega?? To nie możliwe! na pewno jakiś mądry moderator wie w czym rzecz!
Rekomendowane odpowiedzi