Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shag hair + Brazil R/S co jest nie tak?

Featured Replies

Napisano

Witam, pisałem już podobny post w dziale plugins/brazil rs, ale nikt nie odpowiedzial konkretnie wiec powtarzam moją prośbę tutaj:

Tworzę dowolną scenę z dowolnym obiektem 3d, tworzę shag hair/fur na tym obiekcie, daję światło Shaglight oraz Blight (rectanglr area!!) i włączam brazila (wszystkie opcje cieni są włączone!!)-->

Renderuję scenę: cienie wychodzą zarówno od obiektu jak i z włosów, ALE, śwatła się sumują w wyniku czego wszystko jest oczywiście nadmiernie rozjaśnione.

Proszę o pomoc jak pokierować opcjami include exclude, albo czymś innym żeby uzyskać piękny efekt (beż konwersji haira/fura na geometrie!!!) ładne cienie z Rectangle area oraz super hair shadows.

Brazil R/S 1.2.1 max5

Z góry dziękuję za pomoc. :)

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem, czy to ci pomoże, ale na render.ru w dziale forum widziałem wczoraj temat: Brazil R/S + Shag Hair tienie, szto nie tak ( po rosyjsku oczywiście ), poszukaj, a może przyda ci się.

Napisano
  • Autor

Hehe, dzieki ale nie łapie \"ruskiego\" zbyt dobrze. Szukałem nawet na forum zarówno Splutterfish jak i Digimation i tam są podobne pytania. Z tego co się orientuję to dopoki nie powstaną nowsze wersje tych plugów to nic nie da sie zrobic ale.....i tu czekam może ktoś jednak coś wie??

Napisano
  • Autor

To baardzo źle że mamy taki problem :[. Qrde naprawde nikt nie wie o co biega?? To nie możliwe! na pewno jakiś mądry moderator wie w czym rzecz!