Napisano 21 Lipiec 200915 l Witam, mam następujący problem: próbuję zrobić przesuwaną galerię, znalazłem skrypt iCarousel (http://zendold.lojcomm.com.br/icarousel/). Po wielu ciężkich próbach udało mi się sprawić, żeby działał... jednak nie działa on najlepiej... pokażę do czego doszedłem: http://www.pigk.net/torm/gal/gallery.html jedyną rzeczą, której nie mogę się pozbyć jest dziwne przeskakiwanie zdjęć, oraz ich obcinanie po bokach. Może ktoś próbował coś robić tym skryptem? i wie o co chodzi, lub zna jakiś inny skrypt, który mógłby mi w tym pomóc. Poniżej zamieszczam cały niezbędny kod: . . . . . <br /> window.addEvent("domready", function() { <br /> new iCarousel("example_3_content", { <br /> idPrevious: "example_3_previous", <br /> idNext: "example_3_next", <br /> idToggle: "undefined", <br /> item: { <br /> klass: "example_3_item", <br /> size: 86 <br /> }, <br /> animation: { <br /> duration: 1000, <br /> amount: 4 <br /> } <br /> }); <br /> });<br /> . div#container {margin:0 auto; padding:10px; background-color:#80705f; width:948px; text-align:left;} div#container_bd ul {list-style-type: circle;} div#container_bd ul li {margin: 0 auto;} /* example_3 css */ #example_3 { position: relative; /* important */ overflow: hidden; /* important */ width: 948px; /* important */ height: 230px; /* important */ margin: 0 auto; background: #80705f; } #example_3_frame {position: relative} #example_3_previous {float: left; margin: auto;} #example_3_next {float: right; margin: auto 0;} #example_3_content { position: absolute; top: 0; margin-left: 20px; } #example_3_content #example_3_content li { list-style: none; margin: 0; padding: 0; } #example_3_content { width: 2250px; } #container_bd #example_3 ul li { display: block; float: left; margin: 5px; background-color: #000; } #container_bd #example_3 ul li img { display: block; } Podejżewam, że problem tkwi głównie w kodzie CSS, jednak nie mam pojęcia co ustawić, żeby to zaczęło poprawnie działać. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.