Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pozdrawiam,

Wrzucam nową-starą prackę. Tytuł troszkę słaby, ale jest to praca na zaliczenie z niejakiej grafiki komputerowej ("mój świat" - temat narzucony). Poniżej moja interpretacja tego tematu - wszystko PS.

project%20small.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kompozycja super, ale te takie "nagięcia rzeczywistości", mimo że rozumiem, że były celowe, nie przemawiają do mnie: np, dlaczego ta tapeta ma taki wielki ten wzór? nie mógłby być drobniejszy? :P no i dlaczego ten obraz-lustro-portal jest zawieszony tak nisko ziemi?

to są takie jakieś zwykłe, logiczne niuanse, które jakiś taki niepokój we mnie budzą.

jednak jeśli chodzi o samą techniczną stronę, to nie mam sie do czego przyczepić (niestety! :))

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinie.

EC, nie wiem czy by mi się coś granatowego wrzucić tam, bez ostrej ingerencji w kompozycję. Ale masz rację, zbyt monotonne pod względem kolorystycznym są te pola, choć na wydruku jest tam o wiele więcej głębi.

telthona, faktycznie teraz jak się przyglądam to może wydawać się nieco za duża ta tapeta. Z obrazem to miałem problem z kompozycją, tzn. jeśli podciągnąć go w górę, to pojawia się problem, a zmniejszać nie chciałem, żeby szczegółów nie stracić. Ale w zamierzeniu myślę, że nadaje to wszystko efekt lekkiej hiperbolizacji, nierealności, co było częściowo moim zamierzeniem;)

Fakt faktem, sporo niedoróbek jest w tej pracce, robiłem ją w sumie "na odwal" bo temat na początku mi nie podpasował ("mój świat" - skojarzyło mi się to trochę jak tematy wypracowań w podstawówce - "moje wakacje" albo "mój pokój":P ). Ale z czasem coś udało mi się wykrystalizować jeśli chodzi o pomysł. Ale poczatkowe szlify przyznam, że trochę po łebkach były (np. listwa, która w zamierzeniu nie miała być tak wypukła, ale podarowałem już sobie rzeźbienie:P ).

Jeszcze raz dzięki za opinie:)