Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

dawno mnie tu nie było, ostatnio zacząłem projekt salonu z jadalnią. To co Wam tu wrzucam to pierwsze renderki tego projektu, oczekuje jakiś pomocnych komentarzy co do materiałów i ustawień - ogółem - czyli technicznych porad Mentalowców - których jak wiemy wiele nie jest :-)

Szumy itd. są bo jak pisałem pierwsze renderki, z góry dzięki za pomoc!

58447925.jpg

2bbx.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam ... scenka ladna i ogolnie podoba sie tylko wszystko psuje ziarno. Na pierwszym renderku po prawej stronie nie podobaja mi sie te cegielki (powydluzane i rozmazane). Co do ustawien sie nie odzywam bo cos zle poradze i bedzie na mnie ... :) Pozdro

Napisano
  • Autor

Pisałem wyżej że renderki pierwsze i ziarno jest. Cegiełki są pod grubą warstwą farby, dlatego są rozmazane :-)

Napisano

Drewno do kominka to chyba na zamówienie takie okorowane i wyheblowane, żeby dobrze wyglądało.

W kominku też czysto bardzo, wkładu zapomnieli zamontować.

W halogenach ciemno.

takie tam...

W scenie dużo światła pochodzi z piętra którego nie ma, to największe przekłamanie, dużo skya się też odbija tam gdzie nie powinno.

W pomieszczeniu brakuje oświetlenia centralnego. Przy tej powierzchni pomieszczenia ten zwis nie wystarczy.

Plus za listwy przypodłogowe, których jednak w kilku miejscacz zabrakło, przydałyby się też gniazdka i kontakty.

Kolorystyka pomieszczenia wali na sufit, ale nie wiem jak to zniwelować w mentalu

Jeśli AO dodajesz jako oddzielny pass, powiększ dystans ze 300%