Napisano 2 Sierpień 200915 l Hej, dawno mnie tu nie było, ostatnio zacząłem projekt salonu z jadalnią. To co Wam tu wrzucam to pierwsze renderki tego projektu, oczekuje jakiś pomocnych komentarzy co do materiałów i ustawień - ogółem - czyli technicznych porad Mentalowców - których jak wiemy wiele nie jest :-) Szumy itd. są bo jak pisałem pierwsze renderki, z góry dzięki za pomoc!
Napisano 2 Sierpień 200915 l Witam ... scenka ladna i ogolnie podoba sie tylko wszystko psuje ziarno. Na pierwszym renderku po prawej stronie nie podobaja mi sie te cegielki (powydluzane i rozmazane). Co do ustawien sie nie odzywam bo cos zle poradze i bedzie na mnie ... :) Pozdro
Napisano 2 Sierpień 200915 l Autor Pisałem wyżej że renderki pierwsze i ziarno jest. Cegiełki są pod grubą warstwą farby, dlatego są rozmazane :-)
Napisano 2 Sierpień 200915 l Drewno do kominka to chyba na zamówienie takie okorowane i wyheblowane, żeby dobrze wyglądało. W kominku też czysto bardzo, wkładu zapomnieli zamontować. W halogenach ciemno. takie tam... W scenie dużo światła pochodzi z piętra którego nie ma, to największe przekłamanie, dużo skya się też odbija tam gdzie nie powinno. W pomieszczeniu brakuje oświetlenia centralnego. Przy tej powierzchni pomieszczenia ten zwis nie wystarczy. Plus za listwy przypodłogowe, których jednak w kilku miejscacz zabrakło, przydałyby się też gniazdka i kontakty. Kolorystyka pomieszczenia wali na sufit, ale nie wiem jak to zniwelować w mentalu Jeśli AO dodajesz jako oddzielny pass, powiększ dystans ze 300%