Napisano 3 Sierpień 200915 l ...i co ja mam z tym począć? To mi wyskakuje na obu kompach, więc np zapchanie folderu z tempami odpada, bo na obu naraz przecież by się nie zapchały, poza tym tempy regularnie czyszczę. Any idea?
Napisano 3 Sierpień 200915 l jak dobrze pamiętam to jest wirus przenoszący się na pendrivach. Na viście łatwo go ominąć, ale na xp no już trudniej. Miałem coś takiego i poradziłem sobie programem combofix. Polecam lekture tego http://forum.pcformat.pl/archive/index.php/thread-136687.html Na większą skalę - np jak pojawi się w firmie, jest nie do zniesienia. Trudno nad nim zapanować, bo pracownicy przyniosą go z domu na pendrivie, podłącza do kompa, skopiuje sie, podłączy kolega z pracy pendrive i na jego sie skopiuje. Przy podłączeniu do innego kompa kopiuje się na dysk i tak w kółko :)
Napisano 3 Sierpień 200915 l Autor Thx. :) Masz repa, tylko się przypomnij za jekiś czas, bo na razie nie mogę Ci ponownie dać.
Napisano 3 Sierpień 200915 l jest jeszcze inna opcja do czyszczenia recznie :P sam mam taki syf tylko sie WSQEXVA czy cos takiego nazywa robisz w notatniku pliki w nim: attrib -s -h -r C:\ZLOSLIWYPLIK.EXE del C:\ZLOSLIWYPLIK.EXE i tak dla kazdego dysku i zapisujesz jako *.bat :) a uzywam tego do czyszczenia pendrive'ów znajomych... klikasz dwa razy na plik bat jak zniknie okienko to wyrywasz pena i czysty :P... ale mam teraz z przymusu viste to i tak mi to lata :*
Napisano 20 Sierpień 200915 l gorzej jak nie możesz zobaczyć ukrytych plików, bo te świństwa zmieniają wpisy w rejestrze tak, że nie możesz włączyć pokaż ukryte pliki albo pokaż pliki systemowe, wtedy jednak lepiej użyć combofixa - tylko ściągać z oryginalnej strony bo niestety trafiają się zainfekowane wersje a wtedy jeszcze gorzej.