Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Zająłem się robieniem wizualizacji swojego pokoju

i pierwszy krok to oświetlenie. Korzystam z MR

i zastanawiam się czy takie jest poprawne:

owietleniey.jpg

Oczywiście ujęcie będzie inne i te boxy to tak tylko do testów.

Wypowiedzcie się:)

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zacznij od modelowania ze słabymi ustawieniami renderingu, aby mieć całość w odpowiednich proporcjach itp. a dopiero później oświetlenie :) a render trochę za ciemny :) na pierwszy rzut oka :)

Napisano
  • Autor

Witam!

Po długim czasie odstawienia maxa i tego projektu cos tam jednak znowu ruszyłem i wrzucam pierwsze renderki:

Kadr 1

kadr1.jpg

kadr 2

kadr2.jpg

A plan będzie mniej więcej taki:

pomysly.jpg

Światło będzie robione na koniec z texturkami. Czekam na wypowiedzi, sugestie, krytykę:) Pozdrawiam.

Napisano

Światło zrób przed teksturami. Tak łatwiej ustawić kolory i intensywność światełek, tylko trzeba pamiętać że z teksturami będzie ciemniej.

Napisano
  • Autor

Taki miałem zamiar...kwestią dla mnie ważną jest też krótszy render bez tekstur :) Chodziło mi o to, że światełko będzie na nowo ustawiane:)

Napisano
  • Autor

Witam po długiej nieobecności przysiadłem w celu ukończenia wizualizacji. Wrzucam upa

z próbnymi teksturami (dużo jeszcze będzie do zmian) więc proszę o porady i sugestie:)

Od razu napiszę, że widzę rozjazd tekstury na kocu, tuner idzie kompletnie do wymiany, dvd będą inne tak samo jak stojak i kanapa też idzie do poprawki pozdrawiam.

wznowa.jpg

Napisano

Zdjęcie za oknem najbardziej odstaje. Kanapa wygląda na nieproporcjonalną, szczególnie w 2 kadrze. Modele twoje czy ściągane?

Napisano
  • Autor

Modele moje a widok za oknem na ostatnim renderze będzie w ogóle zmieniony na inny to tak tylko jest na próbnych żeby nie było szarej kaszanki za oknem:) Kanapa też mi się wydawała za duża chociaż szczerze powiem że w rzucie z góry nie przeraża aż tak jak na tym ujęciu:)

Napisano

Patrząc na temat od początku to bardzo mi się podoba, brakuje mi trochę światła w koncie nad łóżkiem, i TV bym odpalił, żeby dodać troszkę żywych kolorków.

Napisano
  • Autor

Witam!

To chyba już ostatni up bo nie będę dalej walczył:) wrzucam z lekkimi pimpami z PS. Pozdro.

newwizmala.jpg

1600x900

P.S. Czy nadaje się do Finished Works?? Bo moje osobiste odczucia nie przekonują mnie do wrzucenia tej pracy do tamtego działu :/

Edytowane przez ptfromscr

Napisano
...

P.S. Czy nadaje się do Finished Works?? Bo moje osobiste odczucia nie przekonują mnie do wrzucenia tej pracy do tamtego działu :/

Jak skończyłeś to wal do finished bo po to jest ten dział. I nie przejmuj się malkontentami, ważne czy Tobie się podoba i czy miałeś radochę przy produkcji.