Napisano 17 Sierpień 200915 l Witam! Zająłem się robieniem wizualizacji swojego pokoju i pierwszy krok to oświetlenie. Korzystam z MR i zastanawiam się czy takie jest poprawne: Oczywiście ujęcie będzie inne i te boxy to tak tylko do testów. Wypowiedzcie się:)
Napisano 19 Sierpień 200915 l Zacznij od modelowania ze słabymi ustawieniami renderingu, aby mieć całość w odpowiednich proporcjach itp. a dopiero później oświetlenie :) a render trochę za ciemny :) na pierwszy rzut oka :)
Napisano 29 Październik 200915 l Autor Witam! Po długim czasie odstawienia maxa i tego projektu cos tam jednak znowu ruszyłem i wrzucam pierwsze renderki: Kadr 1 kadr 2 A plan będzie mniej więcej taki: Światło będzie robione na koniec z texturkami. Czekam na wypowiedzi, sugestie, krytykę:) Pozdrawiam.
Napisano 29 Październik 200915 l Światło zrób przed teksturami. Tak łatwiej ustawić kolory i intensywność światełek, tylko trzeba pamiętać że z teksturami będzie ciemniej.
Napisano 29 Październik 200915 l Autor Taki miałem zamiar...kwestią dla mnie ważną jest też krótszy render bez tekstur :) Chodziło mi o to, że światełko będzie na nowo ustawiane:)
Napisano 17 Styczeń 201015 l Autor Witam po długiej nieobecności przysiadłem w celu ukończenia wizualizacji. Wrzucam upa z próbnymi teksturami (dużo jeszcze będzie do zmian) więc proszę o porady i sugestie:) Od razu napiszę, że widzę rozjazd tekstury na kocu, tuner idzie kompletnie do wymiany, dvd będą inne tak samo jak stojak i kanapa też idzie do poprawki pozdrawiam.
Napisano 18 Styczeń 201015 l Zdjęcie za oknem najbardziej odstaje. Kanapa wygląda na nieproporcjonalną, szczególnie w 2 kadrze. Modele twoje czy ściągane?
Napisano 18 Styczeń 201015 l Autor Modele moje a widok za oknem na ostatnim renderze będzie w ogóle zmieniony na inny to tak tylko jest na próbnych żeby nie było szarej kaszanki za oknem:) Kanapa też mi się wydawała za duża chociaż szczerze powiem że w rzucie z góry nie przeraża aż tak jak na tym ujęciu:)
Napisano 18 Styczeń 201015 l Patrząc na temat od początku to bardzo mi się podoba, brakuje mi trochę światła w koncie nad łóżkiem, i TV bym odpalił, żeby dodać troszkę żywych kolorków.
Napisano 20 Styczeń 201015 l Autor Witam! To chyba już ostatni up bo nie będę dalej walczył:) wrzucam z lekkimi pimpami z PS. Pozdro. 1600x900 P.S. Czy nadaje się do Finished Works?? Bo moje osobiste odczucia nie przekonują mnie do wrzucenia tej pracy do tamtego działu :/ Edytowane 20 Styczeń 201015 l przez ptfromscr
Napisano 20 Styczeń 201015 l Troche ciemno z prawej strony przy kwiatku...i ten amplituner miał być takiego koloru??? Ale ogólnie projekt bardzo mi sie podoba;)
Napisano 23 Styczeń 201015 l ... P.S. Czy nadaje się do Finished Works?? Bo moje osobiste odczucia nie przekonują mnie do wrzucenia tej pracy do tamtego działu :/ Jak skończyłeś to wal do finished bo po to jest ten dział. I nie przejmuj się malkontentami, ważne czy Tobie się podoba i czy miałeś radochę przy produkcji.