Tomur Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Witam wszystkich W mojej pracy chcialbym przedstawić moje wyobrażenie bohatera wielu opowiadań i epizodów z książek S.Lema. Edit Na razie pracuje nad koncepcja przedstawienia pilota podczas pracy oto jeden z pobieżnych szkiców:
Laser Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 o, tak, tak, jedna z fajniejszych postaci ksiażkowych.
Kris_R Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 fajny ten skafander po lewej z tyłu... serio mi się podoba.
brite Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Ha! Sam chciałem zobrazować Pirxa! (a może Agnusa Parvisa...) Będę musiał teraz pomyśleć nad czym innym :)
Tomur Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 Pracuje sobie i pracuje. To ostatni szkic tego typu. Porobie gadzety i zastanowie sie nad wyrazem twarzy Pirxa. :)
Phantom Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 hehehe...:D nie myślałem że na serio wystartujesz z Pirxem :D Powodzenia Ci życze i służe pomocą w PS...mam wolną chwilkę między romantyzmem a pozytywizmem :P a co do shkiców ... to ja poczekam na detale :D narazie nie jest źle :) pozdrawiam...
Cpt.Obvious Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Nad twarzą popracuj, czekam jak to dalej sie potoczy :) Pozdrawiam
Tomur Napisano 7 Kwiecień 2004 Autor Napisano 7 Kwiecień 2004 Na pewno popracuje :) zwlaszcza ze nie jest to moja najmocniejsza strona... Poza tym mam maly \"thumbnail\" poniewaz zmienie widok na druga strone tak zeby wyeliminowac pusta sciane i pokazac pilota w bojowym kokpicie na pochylonym fotelu. Na poprzednich wygladal jak by czatowal na GG ;>
Laser Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 hhehe, GG, dobre, ale fajnie teraz wymysliłeś. Walnij za oknem jakąś planete
Tomur Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 Poniewaz nie mam skanera w domu to update dopiero rano, a korzystajac z okazji to zamieszcze jedno z wielu zdjec z filmu \"Solaris\" sluzyc bedzie bardziej jako referencja kolorystyczna, inspiracja do pracy. Co tu bede ukrywal uwielbiam takie perspektywki
Tomur Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 No to juz po skanowaniu... Zrobilem plik do edycji w fotosklepie oraz mniejszy do pokazania na polu bitwy. Od tej pory bede juz kolorowal op kolei na komputerze :)
Paul_PL Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Wydaje mi sie ,ze psoatać powinna być bardziej ..na srodku. Poza tym ma bardzo dziwną twarz (w tym negatywnym znaczeniu :) )
Tomur Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Napisano 13 Kwiecień 2004 Prosze powiedz mi jeszcze o tej twarzy Paul_PL, jestem ciekaw jakie miałes przemyslenia co do niej. Nie chce zeby twarz Pirxa byla idealno-heroiczna wiec wszelkie komentarze na ten temat mile widziane. Mialem przerwe swiateczna wiec teraz do roboty...
Tomur Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 Pracowalem wczoraj nad samplami kolorow i niezbyt mi to wychodzilo, z reszta sama myszka macham. Nie moge sie zdecydowac czy utrzmac obrazek w tonacji monochromatycznej ciemno-szarej wzbogaconej swiecacymi elementami i poblaskiem ze swiecacego obiektu za iluminatorem czy dac swiecace lampy na suficie i wzbogacic scene kolorami, powiem tylko ze kolorowo niezbyt to wygladalo. Macie jakies rady? Z gory dzieki za opinie :)
Tomur Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 Przypuszczam ze bez obrazka trudno o jakies opinie :) :/ Nie mniej jednak pracowac trzeba ( zwlaszcza myszka) Zamieszczam wstepny set kolorow. Najbardziej podchodza mi sciany i korytarz, co do twarzy to ciagle wychodzi mi Manga kolor deski kontrolnej zmienie. Ostra krytyka mile widziana, ograniczam liczbe kontrastow ktore lubie najbardziej :(
Paul_PL Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Ooo...same zacząki tego oświetlenia bardzo mi sie podobaja:D Wzmocniłbym je ewentualnie w kilku miejscach ,przy tym zółtym-zielnym zbiorniku i panelu:D
Phantom Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 nie no dziwnie troche do tego podszedłeś...rozmazane to troche i niewyraźne...nie widze detali nawet szczęki pilota...co do colorów to nie mam zastrzeżeń...ale sposób w jaki zostały nałożone...daje jeszcze dużo do poprawienia...przedewszystkim wycinaj sobie elementy...i nadawaj im colory...najeczęściej takie same...potem światłocień :) pozdrawiam...
Cpt.Obvious Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Wszystkie kolory teczy. Troszke przesadziłes z nasyceniem i paleta. Unikaj takiej ilosci róznych kolorów, poza tym czerń beee. Pomyśl o tym jakie źródło światła pada do pomieszczenia i jakim kolorem całosc bedzie najbardziej nasycona (nie przesadzaj z saturate).I wrzucaj troszke wieksze obrazki :) Powodzenia
Tomur Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Napisano 19 Kwiecień 2004 Tiger313 - Podkrecilem kontrast i saturate manualnie :) Co do kolorow racja Phantom - To robocza wersja, oryginal staram sie wykonywac starannie Juz nie moge tak jak kiedys przesiadywac przy kompie, wiec wykorzystuje kazda chwile.. Mam nadzieje ze wkrotce updaty ....
Tomur Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 Dalszy ciag pracy nad kolorami, scenka jeszcze w proszku ale juz zaczyna powoli żyć. Namachałem sie myszką więc mi się należy update ;)
Tomur Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Napisano 22 Kwiecień 2004 Witam wszystkich, ktorzy ogladaja ten wątek i wszystkich ktorzy przyczyniaja sie ze gatunek \"space opera\" nie umiera. Popracowalem sobie nad pulpitem i nad hermetyzatorem z tylu ( to dla tych którym sie podobal kombinezon :] )
RK Napisano 26 Kwiecień 2004 Napisano 26 Kwiecień 2004 Strasznie wszystko jeszcze płynne o bryłach trudno narazie coś powiedzieć. Fajne zestawienia fioletu i żółci i perspektywa korytarza.
Phantom Napisano 26 Kwiecień 2004 Napisano 26 Kwiecień 2004 nie jest źle :) może troche za dużo blików...ale sam bym pewnie tego innaczej nie rozwiązał :P i pozdrawiam...
Kris_R Napisano 26 Kwiecień 2004 Napisano 26 Kwiecień 2004 Po pierwszym szkicu kolorystcznym mnie zatkało i prawie z krzesła nie spadlem... ale teraz zaczyna się robić co raz lepiej... dwie rady.... postaraj się bardziej modelować postać, światłocieniem, pracuj, żeby bryłę wydobyć bo na razie wszytko bardzo płaskie się wydaje. I uważaj na kolory żeby ich nie brudzić za mocno. Bo dość brudno jest... takie wrażenie odnoszę..
pauloos Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 fajny klimat sie tworzy:) trzeba troche poprawic zbiegi bo korytaz skreca na prawa burte, imo...
Tomur Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 Mialem troche klopotow, ale to juz za mną. Update w rejonach : 1. Zmiana twarzy ( bo jakas ormiansko-rumunska byla) 2. Poczatek pracy nad kombinezonem pilota, fotelem, i komorą na astralny skafander. Mam nadzieje ze o mnie nie zapomnieliście :p, pozdrawiam fanow SF
Tomur Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 aha i jeszcze rzut ogolny bo ostatnio same wycinki byly. Mysle ze ostatnie dzialania poprawia ogolny wyraz pracy. Faktycznie korytarz gumowy :)
Maxine Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 kolory teraz faktycznie sa duzo lepsze..ale formy malo konkretne(moze to wina tego ze machasz myszka) nie poddawaj sie.. konkretyzuj formy.. nie wiem jaka masz koncepcje ale moze przydalaby sie wyrazna kreska ? walcz dalej z tworzywem! ;)
Tomur Napisano 19 Maj 2004 Autor Napisano 19 Maj 2004 Nie wiem dlaczego ale caly czas poszukuje swojej sciezki. I w koncu zawsze wracam do silnego konturu...coz kolejny update jak zwykle w nieludzkich okolicznosciach czasowych.
Kris_R Napisano 19 Maj 2004 Napisano 19 Maj 2004 Ta czerń w oknie wygląda jak dziura a nie jak szyba... w szybie zawsze coś się odbija... np. wnętrze kabiny.
Tomur Napisano 19 Maj 2004 Autor Napisano 19 Maj 2004 wiem, ale musze skonczyc to co sie ma odbijac :P. Na pewno bedzie to szyba koloru \"zielen piwna\" :)
Tomur Napisano 26 Maj 2004 Autor Napisano 26 Maj 2004 No cóż myśle że to nie koniec tej swoistej rozprawy z samym sobą. A raczej bitwy o 2D. Jednym z wiekszych pozytywów całej tej imprezy poczytuje fakt że była bodżcem do kupienia upragnionego tabletu. W związku z tym że byłem od samego początku zostane do samego końca. :) I dzieki za solidną i rzetelną krytyke
Wojtala Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 fajnie ze zamieszczasz kolejne etapy nawet battle off :D jak juz walisz myszka to albo ci polecam ci malutki pedzelek (ja tak robilem kiedys:) albo robienie selekcji (no znaczy wybieranie kawalkow w ktorych tylko rysujecz) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi