Napisano 25 Sierpień 200915 l witam wszystkich...oto moje boje z 3d, jest to pierwszy model zrobiony w zbrashu (obecnie staram się usilnie poznac tajniki tego programu ;) ), kilka lat temu w 3d studio max wystrugałem jakieś śmieszne modele typu banan i popielniczka, od tamtej pory bawiłem się tylko w 2d i to tez raczej sporadycznie, siateczka powstawała z "wielkimi oporami" :)..wpierw bryła zwana kulą, potem dłubanie narzędziami (przydało się teraz już wiem co i jak) przeogromne ilości poligonów, zawieszanie się programu itp. -a to wszystko na starrym radeonie x600 , wszelkie komentarze mile widziane,wiem ze troszkę zdało by się jeszcze nad tym popracować (np. nad oczami) ale w sumie to tylko wprawka do zbrusha i coś nowego czas zacząć - obecnie meczę się nad bestią zwaną mantikora (w dziale galeria 2d jest jej koncept)..jak skończę to pokaże moje wypociny...
Napisano 25 Sierpień 200915 l jak na 1 model to b. ładnie - ale żeby dobrze ocenić daj większy render w clay'u :) edit: odn radeona x600 - kartagraficzna nie ma wpływu na NIC wZbrushu - nawet vieweport jak mozna tam to nazwać jest softwarowy.
Napisano 26 Sierpień 200915 l Baardzio mi sié podoba :) Gratki,z ciekawosci to na kim sié wzorowałeś? Wygląda on mi na jakiegos prezydenta cos o.o
Napisano 27 Sierpień 200915 l Nieźle:). Ale proponowałbym jakies jaśniejsze tło, albo scenke jakąś np w muzeum zrobić i z perspektywą jak kolega wyżej zauważył.