Napisano 28 Sierpień 200915 l Witam robie sobie takie wnętrze, a ponieważ są tu mili ludzie, dobrzy samarytanie, na pewno mi pomogą i doradzą ;) wszystkie materiały i meble są zaprojektowane wiec staram sie tylko, zeby jakoś to wygladało. 3ds max 7 (nie śmiac sie ) +v-ray Na poczatek rzut i pierwsze zdjecia, juz wiem ze kamien bedzie zmieniony. Edytowane 28 Sierpień 200915 l przez plug
Napisano 28 Sierpień 200915 l Nie wiem, może mi się tylko tak wydaje ale ale coś ta podłoga dziwnie wygląda. Jak by w takim starym domu podłoga z desek :) ale może taki ma być efekt :) a czemu kamień chcesz zmienić? całkiem przyjemny :)
Napisano 28 Sierpień 200915 l Autor to nie ja chce zmienic ale projektant. Dechy wiem ze są zle i do poprawy, to pierwszy render .
Napisano 29 Sierpień 200915 l będziesz zmieniał oświetlenie i materiały aż osiągniesz wymierny efekt. Doradzę Ci jak zrobisz więcej.. Skup się na modelu :)
Napisano 29 Sierpień 200915 l Autor probuje uzyskac taki materiał stali. Ale ciagle jest cos nie tak.. Moje ustawienia: diffuse - szary reflection - duze odbicia refl. glossiness - 0,9 fresnel ior - 1,6 max depth - 5 subv. 12 anisotropy - 0,8 w map reflect ustawiam falloff- shadow/ light i niskiego bumpa Wychodzi mi tak (zd.2) a chce tak jak na 1 :P Jak zrobic zeby taki box wygladał metalowo?
Napisano 29 Sierpień 200915 l Autor cos mi nie wychodzi z tym materiałem :/ wydaje mi sie ze odbija sufit, który jest biały i jasne sciany i to przez to.. Dam mape metalu, to bedzie lepiej wygladac.