Napisano 30 Sierpień 200915 l Witam! Ilekroć widzę na pięknych wizualizacjach sypialnię są tam piękne kołderki pozwijane bardzo naturalnie i zastanawiam się (przy tworzeniu sypialni) jak taką koldrę wykonać, użylem sposobu: plane -> cloth -> shell -> TurboSmooth ale efekt jest co najmniej niezadowalający proszę o jakieś Wasze rady. Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Napisano 30 Sierpień 200915 l Autor no właśnie nic takiego nie mogłem znaleźć może źle szukam :/ jak ktoś ma może taki tutek albo wie dokładniej gdzie go szukać to też nie pogardzę taką informacją
Napisano 31 Sierpień 200915 l hmm radziłbym poszukać w tutkach No tak, toś go pan naprowadził konkretnie:) Ja robię podobne rzeczy, czyli tkaninki w stillach, tak jak piszesz. Plane->cloth->shell->turbosmooth Puszczam tkanine z clothem po kilka, razy, pod różnymi kątami, żeby opadła mniej więcej tak jak chcę, często przygotowuję już plane np zagięty na rogu, albo ustawiam go przed symulacją pod skosem..itp.. Stosuję też modyfikatory relax i push. To wszystko w różnej kolejności, zależy od tego jak wyjdzie cloth. Zazwyczaj jak zapodam turbosmootha, wrzucam to do zbrusha i podrzeźbiam jeszcze ręcznie, do animacji to się nie nadaje, ale do stilli jak najbardziej.
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Autor O! Dzięki bardzo Levus siadam i testuje właśnie różne kombinacje :)