_Orion_ Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Witam, nie wiem jak przybliżyć do siebie te wypókłości, aby odległości (czerwone strzałki) między nimi były minimalne??? Modeluję w 3ds max 2008. Pozdrawiam.
PICsell Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 (edytowane) Z tą siatką to kiepsko to widzę. Znajdź jakiś tutek o modelowaniu piłki nożnej i bazuj na nim. Ale może ktoś ma jakiś prostszy sposób. Chyba że krawędzie CTR+A i chamfer Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez PICsell
_Orion_ Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Napisano 1 Wrzesień 2009 sprawdz tak jak narysowalem No tak tylko, że teraz mam romby a nie owale, tak jak chciałem :(
javor Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 no skoro mają być owale to jak chcesz zeby nie było między nimi odstępu? nie wyobrazam sobie tego :)
adam_m Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 Podobny efekt chcesz uzyskać (tylko z owalami)?, to musisz rozsunąć środkowe edge (chyba):
_Orion_ Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 Apropos, jak zrobic takie guziki jak na pokazanym wyżej poscie, fotelu. Żeby skóra na nim tak się układała (fałdki, czy jak to nazwać)? Może prościej, jak zrobić np. taki fotel?
Mr_SAN Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Mi się kiedyś udało uzyskać takie fałdki przy guzikach. Zrobiłem otwory i potem edgesy idące od 4 vertexow otworu chamferowalem potem chamfer chamfera (co chwile podgląd robiłem jak wygląda po turbosmooth) i wyszedł mi całkiem zadowalający efekt. Acha i nie przejmuj się ze przed wygładzeniem chamfery nachodzą na siebie - po wygładzeniu wygląda super :)
_Orion_ Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 A mógłbyś pokazać próbkę? Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego.
Mr_SAN Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 (edytowane) Jasne, juz zapodaje screeny: EDIT: Dziś zauważyłem pewien wątek traktujący o tym - znajdziesz tam genialny tutorial jak zrobić takie "pikowania" KLIK Edytowane 5 Wrzesień 2009 przez Mr_SAN 1
_Orion_ Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Napisano 11 Wrzesień 2009 (edytowane) Ok, już sobie poradziłem. Dzięki Mr_SAN rep for you. Edytowane 11 Wrzesień 2009 przez _Orion_
Rekomendowane odpowiedzi