Napisano 31 Sierpień 200915 l Witam, nie wiem jak przybliżyć do siebie te wypókłości, aby odległości (czerwone strzałki) między nimi były minimalne??? Modeluję w 3ds max 2008. Pozdrawiam.
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Z tą siatką to kiepsko to widzę. Znajdź jakiś tutek o modelowaniu piłki nożnej i bazuj na nim. Ale może ktoś ma jakiś prostszy sposób. Chyba że krawędzie CTR+A i chamfer Edytowane 1 Wrzesień 200915 l przez PICsell
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Autor sprawdz tak jak narysowalem No tak tylko, że teraz mam romby a nie owale, tak jak chciałem :(
Napisano 1 Wrzesień 200915 l no skoro mają być owale to jak chcesz zeby nie było między nimi odstępu? nie wyobrazam sobie tego :)
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Podobny efekt chcesz uzyskać (tylko z owalami)?, to musisz rozsunąć środkowe edge (chyba):
Napisano 3 Wrzesień 200915 l Autor Apropos, jak zrobic takie guziki jak na pokazanym wyżej poscie, fotelu. Żeby skóra na nim tak się układała (fałdki, czy jak to nazwać)? Może prościej, jak zrobić np. taki fotel?
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Mi się kiedyś udało uzyskać takie fałdki przy guzikach. Zrobiłem otwory i potem edgesy idące od 4 vertexow otworu chamferowalem potem chamfer chamfera (co chwile podgląd robiłem jak wygląda po turbosmooth) i wyszedł mi całkiem zadowalający efekt. Acha i nie przejmuj się ze przed wygładzeniem chamfery nachodzą na siebie - po wygładzeniu wygląda super :)
Napisano 4 Wrzesień 200915 l Jasne, juz zapodaje screeny: EDIT: Dziś zauważyłem pewien wątek traktujący o tym - znajdziesz tam genialny tutorial jak zrobić takie "pikowania" KLIK Edytowane 5 Wrzesień 200915 l przez Mr_SAN
Napisano 11 Wrzesień 200915 l Autor Ok, już sobie poradziłem. Dzięki Mr_SAN rep for you. Edytowane 11 Wrzesień 200915 l przez _Orion_