baza0 Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 Witam... mam problem... robię filmik i na początku ma być coś takiego że moja postać otwiera oczy... tzn leży na łóżku i otwiera oczy. To ma wyglądać z punktu widzenia człowieka... tzn... modelu człowieka nie bd widać tylko po otwarciu oczu np sufit... macie jakieś pomysły?
RaVirr Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 Może po prostu zastosuj jakąś rozszerzającą się winietę w post produkcji?
baza0 Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 tak też myślałem... do tego opacity, ale chciałem się spytać czy nie ma jakiś innych sposobów dzięki którym uzyskam lepszy efekt
blinq Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 To chyba najprostszy i najlepszy sposób. Dodaj tylko jakiś feather na krawędzie.
kannu Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 serwus :) zanimuj sobie dwie kule - parametrem hemisphere, wzglednie dwie połówki kul animowane na rotacji - jakby sie ruszały górna i golna powieka. zbliz to sobie mocno do kamery - i ten animowany obraz nakładaj w programie do kompozycji na reszte Twojego filmu. pozdrawiam i zycze powozenia :)
Rekomendowane odpowiedzi