Graficzny Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Witam, mam 3D Studio MAX R2 i zająłem sie robieniem animacji. Nie wiem jak zrobić ruszajacą sie reke. Jst to dla mnie skomplikowane, ma ktos jakis tutorial do tej wersji programu o bones?
Gość User190 Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 R2? Przecież to ma tysiąc lat. Nie wolisz zrobić updt do czegoś nowszego? Raczej nigdzie nie znajdziesz tutoriali konkretnie pod daną wersję, więc szukaj bieżących, albo przejrzyj helpa.
Graficzny Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 To gdzie znaleźć te wersje jakie wy macie? Program jest drogi...
Gość User190 Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Ściągnij trial, jeśli to robota niekomercyjna. Jeśli jesteś uczniem lub studentem są spore zniżki.
Graficzny Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 A są jakieś inne darmowe programy do garfiki 3d? Maya jest dobrym programem?
Reanimator Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Jest dobrym, ale nie jest darmowym. Darmowe to Wings3d i Blender.
Ania Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Do animacji Wings nie jest. Ale Blender, i kości w nim się lepiej podłącza niż w maxie.
Graficzny Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 Ja mam maye od kolegi, ale nie umiem w niej pracowac. Blendera też mam ale kości nie umiem łączyć z obiektem...:)
Ania Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Czy to maya czy blender czy max, zejdzie ci pewnie kilka miesięcy aż będziesz się mógł swobodnie w nim poruszać. Z tym się licz. Co do kości w Blenderze, http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=93 obejrzyj #10: Kości - skinning 1
Rekomendowane odpowiedzi