Napisano 6 Wrzesień 200915 l Witam, mam 3D Studio MAX R2 i zająłem sie robieniem animacji. Nie wiem jak zrobić ruszajacą sie reke. Jst to dla mnie skomplikowane, ma ktos jakis tutorial do tej wersji programu o bones?
Napisano 6 Wrzesień 200915 l R2? Przecież to ma tysiąc lat. Nie wolisz zrobić updt do czegoś nowszego? Raczej nigdzie nie znajdziesz tutoriali konkretnie pod daną wersję, więc szukaj bieżących, albo przejrzyj helpa.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Ściągnij trial, jeśli to robota niekomercyjna. Jeśli jesteś uczniem lub studentem są spore zniżki.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Autor A są jakieś inne darmowe programy do garfiki 3d? Maya jest dobrym programem?
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Do animacji Wings nie jest. Ale Blender, i kości w nim się lepiej podłącza niż w maxie.
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Autor Ja mam maye od kolegi, ale nie umiem w niej pracowac. Blendera też mam ale kości nie umiem łączyć z obiektem...:)
Napisano 6 Wrzesień 200915 l Czy to maya czy blender czy max, zejdzie ci pewnie kilka miesięcy aż będziesz się mógł swobodnie w nim poruszać. Z tym się licz. Co do kości w Blenderze, http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=93 obejrzyj #10: Kości - skinning