Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Moim marzeniem jest stworzenie niewielkiego miasta do pewnej gry. Nawet już zacząłem tworzyć modele i wstawiać jednak nie bardzo mi wychodzi wymiarowość obiektów. To znaczy jeden budynek albo za duży jest względem drugiego albo za mały. I ni jak nie mogę dość jak to zrobić żeby było wszystko równe.

Przeglądając pewne zagraniczne forum natrafiłem na fajne miasteczko. Zdaje się wymodelowane w 3ds max. Kilka fotek poniżej:

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=241056&st=460

I jak on to robi że mu takie wszystko równe wychodzi?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 971
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pochodź z miarką po okolicy i zmierz kilka budynków, i trzymaj się przy modelowaniu tych wymiarów (wysokość jednego piętra, wysokość i szerokość drzwi wejściowych i okien, ewentualnie szerokość całego budynku).

Nawet jak budynek będzie miał inny styl niż tam gdzie mieszkasz, to wymiary otworów i wysokości powinny być podobne.

Napisano

zrób sobie jakąś miarę po prostu....jakieś drzwi czy okno jako punkt odniesienia i pod to modelujesz...nie ma tutaj zbytniej filozofii....jezeli masz postać w scenie to modeluj pod nią....pamiętaj również ze mozesz skalować całe budynki

Napisano

Sposób na zrobienie czegos wymiarowego, jest prosty, trzymac sie wymiarów. Jak pisze JmTm00, okno ma 3 metry wysokosci? modelujesz 3 metrowe okno, budynek ma 30 metrow wysokosci? modelujesz 30 metrowy budynek.. i tak dalej :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.