dzudzu Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 (edytowane) Chcę przyciągnąć pivota do miejsca przecięcia na gridzie. Włączam snapa i wprawdzie przyciąga, lecz precyzja tego dociągnięcia pozostawia wiele do życzenia. To normalne? Edytowane 10 Wrzesień 2009 przez dzudzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 kliknij prawym klawiszem na button snap i zaznacz pivot oraz grid points. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 tak też próbowałem... niestety nie przyciąga precyzyjnie. p.s. coś dziwnie zmontowałem obrazek na górze... poprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Hmmm. To dziwne bo u mnie przyciąga idealnie. Sam pivot przeciągasz czy razem z obiektem? Bo złapać klikiem musisz za "siatkę" a nie za pivot. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Ha, za pivot łapałem... spróbowałem złapać za siatkę i zadziałało ładnie. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Dla ułatwienia, jeżeli nie masz siatki widocznej w oknie i ciężko Ci jest tak pracować, włącz sobie smooth+highlits w viewporcie i daj obiektowi właściwość see-through - wtedy jest jeszcze łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 luzik... thx man! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi