Napisano 10 Wrzesień 200915 l Chcę przyciągnąć pivota do miejsca przecięcia na gridzie. Włączam snapa i wprawdzie przyciąga, lecz precyzja tego dociągnięcia pozostawia wiele do życzenia. To normalne? Edytowane 10 Wrzesień 200915 l przez dzudzu
Napisano 10 Wrzesień 200915 l kliknij prawym klawiszem na button snap i zaznacz pivot oraz grid points.
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Autor tak też próbowałem... niestety nie przyciąga precyzyjnie. p.s. coś dziwnie zmontowałem obrazek na górze... poprawiam.
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Hmmm. To dziwne bo u mnie przyciąga idealnie. Sam pivot przeciągasz czy razem z obiektem? Bo złapać klikiem musisz za "siatkę" a nie za pivot.
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Autor Ha, za pivot łapałem... spróbowałem złapać za siatkę i zadziałało ładnie. Dzięki!
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Dla ułatwienia, jeżeli nie masz siatki widocznej w oknie i ciężko Ci jest tak pracować, włącz sobie smooth+highlits w viewporcie i daj obiektowi właściwość see-through - wtedy jest jeszcze łatwiej.