Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Ostatnio natknąłem się na rewelacyjny wręcz efekt kolorowych linii zrobionych, jak sądzę , w programie 3D. Ponieważ trudno opisać to 'językiem giętkim', dam linka do obrazka:

download?vr=252-800x600download?vr=252-800x600http://desk08.customize.org/wallpaper/133/download?vr=252-800x600

Chodzi mi zarówno o te grube linie, zakończone plusami jak i o te cienkie nitki roztaczające się wokół nich

Czy ktoś z Was natknął się może na tutorial traktujący 'mniej-więcej' o takim efekcie? Jeśli tak, baaaardzo proszę o linka do niego. Może być oczywiście po angielsku :)

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Fischu

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A o jakim oprogramowaniu możemy dyskutować? :)

Napisano

Jak w 3dsmaxie to jest funkcja Extrude along Spline, czy cos ten desen:) normalna funkcja, zaden plugin nie jest potrzebny

Napisano
  • Autor
A o jakim oprogramowaniu możemy dyskutować? :)

Preferuję 3DSMax/Cinema 4d.

@JohnZi: Dzięki, pobawię się tym w wolnej chwili. Chodzi mi jednak również o materiały, a o tym nie mam zieloniutkiego pojęcia :(

Napisano

Odnośnie modelu, to najpierw robisz ścieżkę Line'm. Do tego robisz przekrój - Star najpewniej. Później Loft.

Następnie musisz zmapować powstały obiekt. >Po uprzednim przekonwertowaniu go do Editable Poly.

Mapujesz za pomocą Spline Mapping'u.

Później już tylko zabawa Gradient'em w materiale.

Zainteresuj się również UVW Map i Unwrap UVW.

Wszystko co napisałem z dużej litery wyszukaj w helpie. F1 wytłumaczy ci wszystko szybciej ode mnie. :)