Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej

Mam pytanie związane z PIV HT. Ostatnio testowałem takiego w Max\'e, żeczywiście Win2000 widzi go jako dwa procesory, więc byłem ucieszony ;)) Render w Mental Ray też obliczał dwoma kwadracikami, czyli niby dwa procesory. Lecz ogolny czas renderowanej sceny jest taki sam jak jedno procesorowej jednostki z takim zageram czyli 2,8GHz. To torszke mnie zasmuciło, lecz przypomniałem sobie że kiedyś czytając o HT napomkneli że ta funkcję trzeba mu włączyć, hm ale gdzie to się robi??? Niby w tamtych testach PIV z HT wypadał lepiej niż dwuprocesorowa płyta??!!! Chciałem to sprawdzić na własne oczka, bo może tylko tak piszą \"marketing\"

Możecie mi cos powiedzieć na ten temat?? Jak wykożystać w Max\'e to HT

Dzięki i życzę wesołych i kolorowych jajeczek :)) he he

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 774
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zarowno w biosie plyty hyperthreading jak i w maksiu multi-threading jest defaultowo ON wiec nic dodatkowo odpalac nie musisz. nie zauwazylem roznic w predkosci przy uzyciu ht ale pewne jest ze gdy renderujesz cos wiekszego w tle to z ht mozesz latwiej i przyjemniej pracowac rownoczesnie np. w photoszopie czy przegladac w czasie renderingu net.

Napisano

hm, ale niby w testach na łamach jakiejś gazety pokazywali wykresy i była różnica i to spora.... czyli kolejny Intela niby wynalazek?? szkoda że znowu mnie zawiedli :(((

Pozdrawiam

Napisano

ta i w testach ram dual channel tez podobno jest kosmicznie szybki.

nie wierz nigdy gazetom! :)