Gość Piotr R Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Witam Mój problem polega na braku efektu glow w gotowym filmiku avi. A po kolei to tak: Animuję prosty obiekt o ID 1 przemierzający drogę z punku A do B. Potem Video post i tam po kolei: Add Scene Ewent, potem Add Image Filter Event. I tam wybieram Glow, przypisuję ID 1 i po wyrenderowaniu jednej klatki mamy żarzący się obiekt. Następnie daję Image Output Ewent, ustawiam kompresję etc… i renderuję animację przy pomocy Execute Sequence (ikona z ludzikiem). W czasie renderingu, na podglądzie widać kolejne klatki z glowem. Problem w tym, że w gotowym aviku na dysku, efektu glow nie widać. Czy ktoś może mi pomóc, bo ja bladego pojęcia nie mam w czym rzecz.
Traitor Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Dobra rada odnosnie tworzenia animacji: 1.Zapisuj pliki do klatek a nie do avikow. 2.Glow mozesz(nazezy) robic w programie postprodukcyjnym. 3. VideoPost to artefakt przeszlosci i szkoda na niego czasu.
animatrix Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Odkopuje temat poniewaz mam dokladnie taki sam problem a odpowiedz wyzej nie jest odpowiedzia na zadane pytanie. Koledzy pomozcie czemu w avi nie mam glowa? Zrobilem sobie cone animowany po torze poprzez path deform, jednak efektu dodanego w video post nie widac nie slychac :)
kamil.ochel Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 nie chcę powtarzać za Traitorem ale mało kto używa teraz videoposta. a jak Ci się ta animka renderuje to widzisz glow?
animatrix Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Tak ale mimo wszystko chce poznac narzedzia maxa. Jak je opanuje to wezme sie za soft do tego dedykowany. Jak renderuje to najpierw sam viewport a pozniej przez ulamek sekundy widac glow (na kazdej klatce a mam ich 90). W avi tego nie ma niestety
Rekomendowane odpowiedzi