Napisano 13 Wrzesień 200915 l Witam Mój problem polega na braku efektu glow w gotowym filmiku avi. A po kolei to tak: Animuję prosty obiekt o ID 1 przemierzający drogę z punku A do B. Potem Video post i tam po kolei: Add Scene Ewent, potem Add Image Filter Event. I tam wybieram Glow, przypisuję ID 1 i po wyrenderowaniu jednej klatki mamy żarzący się obiekt. Następnie daję Image Output Ewent, ustawiam kompresję etc… i renderuję animację przy pomocy Execute Sequence (ikona z ludzikiem). W czasie renderingu, na podglądzie widać kolejne klatki z glowem. Problem w tym, że w gotowym aviku na dysku, efektu glow nie widać. Czy ktoś może mi pomóc, bo ja bladego pojęcia nie mam w czym rzecz.
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Dobra rada odnosnie tworzenia animacji: 1.Zapisuj pliki do klatek a nie do avikow. 2.Glow mozesz(nazezy) robic w programie postprodukcyjnym. 3. VideoPost to artefakt przeszlosci i szkoda na niego czasu.
Napisano 14 Październik 200915 l Odkopuje temat poniewaz mam dokladnie taki sam problem a odpowiedz wyzej nie jest odpowiedzia na zadane pytanie. Koledzy pomozcie czemu w avi nie mam glowa? Zrobilem sobie cone animowany po torze poprzez path deform, jednak efektu dodanego w video post nie widac nie slychac :)
Napisano 14 Październik 200915 l nie chcę powtarzać za Traitorem ale mało kto używa teraz videoposta. a jak Ci się ta animka renderuje to widzisz glow?
Napisano 14 Październik 200915 l Tak ale mimo wszystko chce poznac narzedzia maxa. Jak je opanuje to wezme sie za soft do tego dedykowany. Jak renderuje to najpierw sam viewport a pozniej przez ulamek sekundy widac glow (na kazdej klatce a mam ich 90). W avi tego nie ma niestety