Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dopiero co zainstalowałem vraja 1.50 i mam taki problem nie wiem gdzie co poustawiać żeby wrenderować zwykłego boxa z jakąś tam texturą i światło jakie ustawić tak dla treningu żeby to jakos wyglądało czy ktoś zna taki tutorial? byłbym wdzieczny.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ale po co daleko szukac. TUTAJ masz świetny tutorial jednego z kolegów Claude. Mi bardzo pomógł zrozumiec podstawy, świetne jest to, że masz jakoś wytłumaczone co ustawiasz a nie tylko spisujesz wartości.

Pozdrawiam i życze powodzenia w nauce Vraya

Napisano

PAnowie czy można usunąć jakoś te znaki wodne z renderu w vray'u z wersji Demo ? Prosze o odpisanie tutaj bądź na priv jeśli ktoś zna takową metode ... Korzystam z vray 1.5 sp3a i 3dsmax 2010 64 bit

aaaaaaaaaaox.jpg

Chciałbym się pobawić v ray'em bo to chyba lepszy render od mentala czy jaki wy proponujecie na werjse maxa 2010 mental czy vray ? wiem że są podobne wątki na forum ale ja chciałbym odpowiedzi do tej wersji maxa i aktualnych wersji renderów... w necie jest full materiałów do vraya więcej niż do mentala dlatego chciałem zacząć od vraya... czy dać sobie spokój z vrayem bo takie same efekty mogę uzyskać z mentalem a mental jak wiadomo w maxie już jest...

Edytowane przez bartekb89

Napisano

Jam słyszał od człowieka który przekopał się przez prawie całego vray'a i całego MentalRay'a że to ajnc kit, oba są jednakowe, tylko kwestia co komu wygodniejsze. A efekty idzie wszędzie niby te same uzyskać. Z czasem, żę jeden niby szybciej renderuje od drugiego, to też g prawda podobno - wszystko zależy od ustawień. A ja tam używam vray'a ,a dlaczego? - bo większość go używa ;d

Napisano
pomoglby mi ktos może jeszcze z tymi watermarkami ?:)

Najprostsza metoda: kupic licencje za 3,5 koła, tak jak wiekszosc.. Chyba, ze chcesz piracic.. ale to radz sobie sam :).